U utorak smo ponovno na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, gdje se igra četvrtfinale Kupa.

Prvi od dva međusobna dvoboja s Lokomotivom, onaj u borbi za bodove, možemo reći da je apsolviran na zadovoljavajući način. Remijem protiv izravnog konkurenta u borbi za Europu zadržali smo prednost od pet bodova što je nekako bilo i najvažnije uoči tog dvoboja. Sada nam slijedi i utakmica u četvrtfinalu Kupa, ponovno u Kranjčevićevoj s istom protivnikom s kojim imamo već tri neriješena ishoda u aktualnoj sezoni. Ako bi se on ponovio i u utorak, 27. veljače, igrali bi se produžeci, a pobjednika bismo u krajnjem slučaju dobili u izvođenju jedanaesteraca.

Vidjelo se i u petak da u takvim susretima nema neke ljepote i da uglavnom odlučuju pogreške na jednoj i(li) drugoj strani. A u Kupu se posebno igra na rezultat i tada je svima jedino važno plasirati se u sljedeći krug jer poraženi nema priliku za popravni. Nitko na Opus Areni ne skriva da je upravo nadolazeći ogled i najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone, upravo iz malo prije spomenute perspektive, kao i zbog činjenice da je ovo natjecanje i puno kraći put do europske scene u odnosu na maraton koji imamo u državnom prvenstvu. Bijelo-plavi su u prethodnim rundama eliminirali Kutjevo (4:1) i Karlovac (1:0) što je svakako bilo i očekivano i s predznakom imperativa što se može reći i za Lokomotivine dvoboje u šesnaestini te osmini finala, kada su se sastajali s Dugim Selom (1:0) i Vukovarom (2:1).

Sada je ovo i jednima i drugima daleko teža prepreka. Utakmica je u dnevnom terminu od 15 sati, u većom broju najavila se i Kohorta, a svi se nadamo kako će Bijelo-plavi uspješno položiti ovaj ispit i onda se u lijepom ozračju pripremati za ligaški derbi s Dinamom na našem stadionu. Što se tiče igračkog kadra, upitan je nastup standardnog lijevog bočnog Jurišića koji je u petak osjetio bol u preponi. Ipak se nadamo da bi mogao zauzeti svoje mjesto u momčadi jer je od svoga dolaska u Osijek jedan od najstandardnijih što se forme tiče.