U predstojećem derbiju u nedjelju nam na Opus Arenu stiže aktualni prvak, a sve su ulaznice već rasprodane.

Nije ni lako ni ugodno nakon eliminacije u Kupu od Lokomotive, ali u sportu nema mjesta kuknjavi, a niti pognutim glavama. Treba se uzdići nakon bilo kojeg posrtanja i tražiti više kroz ono što dolazi jer za ispravak propuštenoga ponekad nemamo priliku. Upravo je takva situacija nakon posljednjeg poraza u Kranjčevićevoj gdje su Bijelo-plavi po svojim šansama sigurno mogli puno bolje proći, ali nisu bili učinkoviti. Izostao je pogodak koji bi nam barem kroz produžetke ili penale ponudio nadu kako možemo u polufinale. No, pričati što bi bilo, kad bi bilo… danas nema ni smisla ni potrebe. Igrači su svakako htjeli najbolje, nije tako ispalo i naravno da su i sami zbog toga nesretni i nezadovoljni. Nema onoga tko nije imao volju i želju, ali ne ovisi rezultat samo o tomu. Da je drugačije, uvijek bi se veselili oni s najviše žara i energije, a to naprosto nije tako, bez obzira koliko se i kritike navijača najčešće odnosile na sam pristup i „krvnu sliku“.

Defetizmu ne smije biti mjesta

Dugo smo ove sezone bili momčad koja je zabijala najviše golova, ali ima i onih dana i utakmica kada ne možeš zabiti niti iz najizglednijih šansi, a njih je u Zagrebu bilo sasvim dovoljno za drukčiji ishod. I tu priča o Kupu za nas završava. Idemo se sada posvetiti predstojećem derbiju protiv Dinama koji nam dolazi u nedjelju, 3. ožujka, od 17,30 sati na Opus Areni. Nije baš idealno ozračje u momčadi nakon opisanog poraza, no kvaliteta se očituje i u tome kako tko reagira u takvim situacijama i koliko se brzo i psihološki regenerira. Defetizmu nema i ne smije biti mjesta među sportašima, jasno je to poručio i naš trener Zekić, pred kojim je sada vjerojatno i najvažnija zadaća izabrati za nadolazeći ogled ne samo one koji su najspremniji nego se mogu i najbolje nositi s pritiskom koji se na ovoj profesionalnoj razini naprosto podrazumijeva.

Najljepše je igrati pred punim tribinama

Neki igrači nam imaju problema s mehaničkim ozljedama koje su osjetili na teškom terenu, a kako baš i nema puno vremena do nedjelje, teško je prognozirati hoće li se i tko među njima oporaviti i biti u konkurenciji za sastav. Ostaje nam još samo ta prvenstvena utrka do kraja sezone i treba se svakako potruditi ne samo ostaviti što bolji dojam, jer od njega baš i nema pretjerane koristi, nego upregnuti sve snage da bi se ostvarili rezultati koji će nas zadržati na mjestu kojega trenutno zauzimamo, vjerujući da će nam to omogućiti novi izlazak u Europu, ovisno i o raspletu završnice nacionalnog Kupa. Stadion je i ovaj puta rasprodan već u prvoj polovici tjedna što nam opet jamči lijep ugođaj, a igračima valjda nema ništa ljepše od takvog dekora i atmosfere da se pokažu u što boljem svjetlu.