Trener Zekić  i sportski direktor Boto najavili su derbi s Dinamom te se osvrnuli na još neke teme koje zanimaju navijače.

Bijelo-plavi u nadolazećem derbiju s Dinamom (nedjelja od 17,30 sati) svakako žele pobjedu nad aktualnim prvakom. Svakom bi igraču to jako puno značilo, baš kao i treneru Zoranu Zekiću koji se na konferenciji za novinare pojavio u društvu sportskog direktora Josea Bota.

Ozlijeđeni su nam Jurišić i Lovrić, a još su neki igrači tijekom tjedna imali određenih problema, ali se nadam da će se oporaviti. Dinamo se podigao u formi zahvaljujući svojoj snazi i kvaliteti, a nadam se da ćemo i mi nešto slično napraviti. Tražimo pozitivu očekujući da će nam se kroz rad dosta toga vratiti. Svakako je pozitivno da imamo prvog strijelca Lige, druga smo momčad po efikasnosti, uveli smo u kadar dosta mladih igrača, tako da već promišljamo i o predstojećem ljetu. I kada je teško treba biti jak i razuman te razmišljati optimistično. Ne bih bio pošten kada bih rekao da itko od mojih igrača ne želi ili da zabušava tijekom trenažnog procesa. I stoga vjerujem da ćemo biti bolji, rekao je Zekić.

Dinamo je uspio stabilizirati formu, ima širok i kvalitetan igrački kadar, no svakako se nešto mora pitati i našu momčad.

I kod njih je donedavno bilo puno nejasnoća, a sada je sve bajno. Nadam se da će atmosfera na tribinama biti poticajna za nas. Do ljeta moramo neke stvari istrpjeti i odgovoriti na najbolji mogući način. Ne tražim nikakve alibije, igrači koje imam na raspolaganju za mene su najbolji jer su moji. Ovaj Klub se voli svim srcem i kada je dobro i onda kada je loše. Naravno da svi želimo da to sve skupa bude bolje. Cilj nam je da mlađi igrači dobiju što više prilika, ali ih je lakše staviti u igru kada momčadi ide jer su i oni tada pod manjim pritiskom. 

„Neće mi nitko i ništa pokolebati“

Govorio je trener i o formacijskim promjenama za koje se odlučio u Kupu s Lokomotivom, kao i o tomu kako se on osobno nosi s kritikama javnosti kada izostanu priželjkivani rezultati…

Kako god da izađemo na teren, u bilo kojem sustavu, sve je to fluidno i mijenja se tijekom utakmice. Nije presudno hoćemo li igrati s jednom ili s dvije špice, važnije je koliko nam igrača dolazi u završnicu. Mislim da kritike prihvaćam puno bolje nego što ih prihvaćaju igrači, a naravno da osjetim svoj dio odgovornosti. Neće me nitko i ništa pokolebati u onome što sam započeo raditi jer sam se toliko želio vratiti i nije mi pritom bilo nimalo jednostavno. Znam da radimo predano i puno bolje nego u prvom mandatu kojega sam imao u Osijeku. Vjerujem da će se to uskoro odraziti i na rezultate.

Potom je na pitanja odgovarao Boto. Uvodno na temu kvalitete i realnih dometa naše momčadi kao i o suradnji s trenerom.

Vjerujem da uvijek možemo bolje i da se možemo poboljšati u svakom segmentu kako bismo treneru olakšali njegov posao. Sa Zoranom razgovaram svakoga dana o tomu što zajedno možemo učiniti da bismo bili uspješniji i sada, a posebno u budućnosti. Pričamo o planovima i idejama, komunikacija nam je odlična i rekao bih da imamo savršen odnos po pitanju suradnje, počeo je sportski direktor. 

Tražit će se oni s pobjedničkim mentalitetom

Znatiželja predstavnika medija odnosila se i na ljetni prijelazni rok, u kontekstu zanimanja kakve igrače Osijek želi dovesti?

Naravno da trebamo nove igrače kako bismo postigli bolje rezultate i ostvarili veće domete. Tražit ćemo one koji imaju pobjednički mentalitet i znaju na terenu reagirati kada stvari ne idu po planu. Inače, u javnosti je obično tako. Kada imamo lošiji rezultat onda mislimo da je sve loše, a kada je on dobar - onda sve izgleda idilično. To je u konačnici nogomet. Ponavljam da je moj posao sve skupa gledati iz druge perspektive. Imamo puno mladih igrača, brinemo o njima i što se toga tiče imamo bolju kvalitetu nego što smo je imali. Znam da se među navijačima osjeća nezadovoljstvo, ali nitko nije više ljut od Zekića i mene kada neke stvari ne krenu ili ne idu dobro.

Što je s produženjem Bukvićeva ugovora kao i statusom onih igrača koji nisu u najozbiljnijim planovima za iduću sezonu?

U razgovorima sam s Domagojem i njegovim menadžerom. On zasad ima ugovor još godinu dana i vjerujem da ćemo uskoro uspješno riješiti i to pitanje. A što se tiče igrača kojima ugovori ističu na ljeto, sada ne donosimo takve odluke, a i prvo ćemo o tomu razgovarati s igračima i tek onda to predočiti javnosti. Imam slobodu u donošenju odluka koje su u mome djelokrugu rada, isto tako ćemo imati i proračun za neka nova pojačanja u idućem prijelaznom roku.

Staviti stvari na pravo mjesto

Navijači silno žele vidjeti Bijelo-plave što prije u borbi za poneki trofej. Boto je to sagledao iz svoje perspektive:

Moramo biti stabilni i to je ono najvažnije, a ne stalno nešto mijenjati, svaka dva, tri mjeseca. Ne skupljamo klikove navijača i onih koji sve prate na internetu, nego slijedimo neki svoj put klupske stabilnosti. Respekt prema navijačima za njihovu podršku je svakako prisutan. Svi znamo da su „gladni“ uspjeha, uvijek je dobro da imaju velike želje, ali ne možemo voditi klub bazirajući se na tome i takvim osjećajima. Obećao sam po dolasku da ću osobno učiniti sve da budemo bolji i vjerujem da je to moguće. Što su situacije teže, to sam motiviraniji. Potencijala imamo, samo sve moramo postaviti na pravo mjesto kako bismo se poboljšali. Ovdje nije sve loše kako se predstavlja, no s pravim potezima možemo ići samo naprijed.