Nakon jednog derbija, odmah nam slijedi i drugi, ovaj puta u nedjelju na Rujevici.

Baš je dobro odigrana utakmica iza nas i bez obzira na to što je izostala pobjeda nad Dinamom, na Opus Areni je prisutno zadovoljstvo spoznajom da je momčad ne samo pružila sve od sebe, nego i većim dijelom susreta pokazala više u odnosu na svoga protivnika. To nam svakako može i treba biti obrazac i za nastavak sezone jer kada je Osijek na takvoj razini, nemamo potrebe nikoga suviše respektirati, znajući da sa svima možemo ravnopravno odigrati i težiti pozitivnom rezultatu. S takvim razmišljanjima treba dočekati i predstojeći derbi s Rijekom koja će nas ugostiti na svojoj Rujevici, u nedjelju od 15 sati.

Bukvićev nastup ostaje upitan

Naravno da nam ne ide u prilog činjenica da će prisilno izostati Ramon Mierez, kojega je Sandro Kulenović svojom nervoznom reakcijom naprosto prisilio na dobivanje trećeg žutog kartona. Znali smo da će se i to jednom morati dogoditi, ali smo se nadali kako će to biti nakon dva uzastopna derbija. Ipak je drugačije i Zoran Zekić će morati pripremiti nešto novo u odnosu na ono što bi svakako planirao da mu je najbolji strijelac na raspolaganju. Ne znamo još što će biti s oporavkom Domagoja Bukvića koji je ogled s Modrima završio s ozljedom lista, pa je ovih dana na terapijama i pod velikim upitnikom hoće li biti spreman. Bila bi šteta da se na njega ne može računati jer je mladi reprezentativac, nakon određene krize u svojoj igri, bio itekako raspoložen protiv prvaka. Što se tiče Vedrana Jugovića i Enisa Cokaja, njihovi problemi tijekom ogleda s Dinamom nisu takve prirode da bi morali propustiti nadolazeći dvoboj.

Trojica bivših Bijelo-plavih na suprotnoj strani

O Rijeci, pak, najbolje govore njihovi rezultati i plasman na ljestvici. I dalje su vodeći, a posebno kvalitetne prezentacije pružaju na svom stadionu gdje imaju i odličnu atmosferu. Prošli puta su nas tamo i nadigrali i zasluženo pobijedili, sada se nadamo da će sve ipak izgledati prilično drugačije. Imaju Riječani u svojim redovima trojicu bivši igrača Osijeka: Alena Grgića, Stjepana Radeljića i Mirka Marića kojega će nam biti posebno neobično vidjeti nasuprot Bijelo-plavih jer je kod nas ostavio itekako zapažen trag uz vrlo konkretan učinak. No, sada je na našim defanzivcima da ga što bolje „uštopaju“ jer je na suprotnoj strani. Novi derbi nam donosi novu nadu da možemo ponoviti sve ono dobro iz prošle nedjelje, a valjda je već i vrijeme da nam se malo osmjehne i sportska sreća koja nam nikako nije bila saveznik u prethodnim utakmicama.