Rijeka je u derbiju protiv naše momčadi pobijedila s 3:0, a trener Osijeka je svakako očekivao bolji nastup svojih izabranika.

Rijeka je svladala Osijek s 3:0 i zadržala prvo mjesto na ljestvici dok smo mi i Lokomotiva trenutno izjednačeni s istim brojem bodova, u borbi za četvrto mjesto. U prvom poluvremenu nedjeljnog derbija Riječani su imali vodstvo od 2:0, no i Bijelo-plavi su propuštali svoje prilike. Jugović je prvi bio u šansi i pogodio gredu, a nakon što je protivnik potom došao do značajne prednosti golovima u razmaku od samo dvije minute, Bralić, Nejašmić i posebice Jurišić bili su u situacijama koje su nam mogle donijeti barem utješni zgoditak i povratak nekakve rezultatske neizvjesnosti. Doduše, i Riječani su prije i poslije toga imali izrazite prilike, u dva navrata u svega par sekundi su pogađali obje vratnice dok je u nastavku baš sve bilo u znaku domaćina.

Do vodećeg gola Rijeke smo bili bolja momčad i nakon toga smo napravili tešku glupost, ne bih sada analizirao tko, što i kako, u našem otvaranju igre. Ono što me najviše pati je da smo se nakon toga praktički raspali, odmah smo primili i drugi pogodak s jednim igračem Rijeke u naših 16 metara. Imali smo preko Jurišića veliku šansu da se vratimo i smanjimo rezultat, ali nismo zabili. U drugom povremenu nam je bila nakana krenuti s dva napadača i imati malo bolji priključak, ali sam ubrzo shvatio da danas nismo spremni za to i da nam je bilo još i teže. Rijeka nas je duplirala preko bokova i tu smo imali dosta problema. Zapravo, sve što smo poslije pokušali napraviti nije išlo i bili smo dosta i konfuzni na terenu, zaključio je naš trener Zoran Zekić.

Toplo-hladno iz tjedna u tjedan

Nikako da naša momčad u gostima probije neke svoje barijere, a Rijeka je i suviše kvalitetna da ne bi iskoristila pogreške i materijalizirala ih golovima.

Sve stvari koje smo govorili u pripremi ovoga susreta su se i ostvarile. Znali smo da je Marić najbolji igrač koji koristi prostor između stopera i naših veznih igrača, tražili smo da ga pokrivaju dvije naše šestice, ali nismo to prepoznavali. Stoperi bi nam krenuli za Marićem, pa se otvaralo dosta prostora iza njihovih leđa. Svakako bolan poraz, ali nažalost moram reći da Rijeka ima 20 bodova više od nas, oni se bore za prvaka i vodeći su, mi se pak borimo za svaki bod. Imali smo dosta mladosti na terenu, ali teško ih je vidjeti na djelu kada je na travnjaku stalno „stani-pani“, a oni koji bi trebali biti nositelji igraju po sustavu toplo-hladno iz tjedna u tjedan. Rijeka je ove sezone dominantna, pokrivena na svim pozicijama, imaju i vrhunsku tranziciju i stvorili su nam puno problema.

Bit će borbe do kraja sezone

U petak će Zekićevi izabranici na Opus Areni dočekati Varaždin i morati razmišljati o pobjedi jer nas je Lokomotiva bodovno sustigla.

Svjestan sam našeg trenutka i situacije i da će biti borbe sve do samoga kraja sezone. Liga je dosta kvalitetna, ne smiješ nikoga ni trenutka podcijeniti, tako da će i Varaždin za nas biti još jedna teška utakmica za koju se moramo dobro pripremiti. Morat ćemo biti puno koncentriraniji i ne raditi ovakve gluposti kao na Rujevici gdje smo toliko toga poklonili kvalitetnom protivniku.