Trener Osijeka bio je razočaran nakon domaćeg poraza od Varaždinaca (0:1) na Opus Areni.

Varaždinci su slavili na Opus Areni pogotkom Belcara u 12. minuti dok je nama ostao gorak okus nakon izgubljene utakmice na domaćem terenu. Očekivalo se, ipak, više od Bijelo-plavih, optimistične su bile i najave igrača, no nije to bila prezentacija kakvu smo priželjkivali. Posebno zbog činjenice da smo ostali bez bodova koje smo svakako planirali, ali se to izjalovilo.

Čestitao bih Varaždinu na pobjedi. Mi smo prvi imali onu šansu na samom početku preko Pušića, ali naravno da nama to ne uđe dok oni svoju prvu pretvore u pogodak. I onda je nastupila velika nervoza, vrlo rano smo napravili neke zamjene i pokušavali nešto, ne mogu reći da nismo. Međutim, kada uđeš u utakmicu na ovakav način bez energije, vjere i agresivnosti dogodi se ovakav rasplet. Uzalud i upozoravanje i apeliranje na neke stvari, neki dečki to ne razumiju. Težak je trenutak za sve nas, zaista je veliko razočaranje u svakom smislu i teško je pronaći neke riječi bilo kakve utjehe, izjavio je šef stručnog stožera Zoran Zekić.

Opet primljen pogodak iz prve suparničke prilike

Baš postaje frustrirajuće kada nam protivnici zabijaju iz svojih prvih prigoda na utakmici jer se previše puta ponavlja baš takav scenarij.

Ni to vjerojatno nije slučajno, nakupilo se puno toga. I onda mi ne možemo zabiti, a dobijemo gol iz prve prilike našeg protivnika. Drugo poluvrijeme smo preuzeli inicijativu, imali smo i sasvim dovoljno vremena da učinimo nešto više, ali kao da nije bilo vjere. Toliko smo imali pogrešnih pasova, a Varaždin je stajao organizirano i čvrsto pred svojim vratima. Na kraju smo nakrcali njihov šesnaesterac, no osim jedne, dvije šanse nismo ništa konkretnije napravili. Moramo imati bolji ulaz u utakmicu i svi skupa shvatiti da ovako naprosto ne ide. Ništa se neće dogoditi samo od sebe, to se mora isprovocirati na terenu.