Golovima u samoj završnici utakmice na Kajzerici Osijek je svladao Lokomotivu s 3:2.

Iznimno je zanimljiva i krajnje neizvjesna bila četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske za juniore. Na kraju su mladi nogometaši Osijeka na Kajzerici bili bolji od zagrebačke Lokomotive i u dramatičnoj završnici, u sudačkoj nadoknadi vremena došli do pobjede od 3:2 i plasmana u polufinale.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, mnoštvo je uzbuđenja uslijedilo u nastavku dvoboja. U 52. minuti Lokosi su došli u vodstvo da bi nedugo zatim, u 60. minuti strijelac za izjednačenje bio Filip Mažar koji je ušao s klupe i odmah se upisao u strijelce. Sve do 85. minute čekalo se na novi pogodak, a tada je domaćin ponovno stigao do prednosti. No, kada je bilo najteže i najpotrebnije Bijelo-plavi su smogli snage i stigli do preokreta. Prvo je Marin Prekodravac, kapetan naših juniora na ovoj utakmici, zatresao protivničku mrežu za 2:2, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade veselje učenicima Tomislava Radotića donio Antun Damjanović koji se najbolje snašao pred domaćim vratima.

Zamjene napravile odličan posao!

Dakako da su naši mladi nogometaši na kraju mogli biti vrlo zadovoljni jer su ostvarili željeno u ovoj utakmici.

Bilo je puno prostora za igru, ali smo dosta griješili i nismo to iskoristili. Zamjene su donijele dobar impuls i najvažnije da smo vjerovali da ćemo okrenuti utakmicu i to se na kraju i dogodilo. Sretni smo i zadovoljni plasmanom u polufinale, istaknuo je već spomenuti Prekodravac.

Stožer odlično pripremio utakmicu

Svoje je izabranike pohvalio i trener Radotić koji je izjavio:

Pohvala dečkima u stožeru koji su odlično pripremili utakmicu. Mislim da smo većim dijelom kontrolirali igru i u konačnici zasluženo pobijedili unatoč dramatičnoj završnici. Izuzetno sam zadovoljan reakcijom igrača koji su ušli s klupe i izravno promijenili tijek utakmice i sam rezultat. Najviše me od svega veseli da smo u momčadi imali najbolje igrače različitog godišta, od Mikolčića koji je već neko vrijeme sa seniorima, standardnog prvotimca Prekodravca i najmlađeg Grgića. To je najveća vrijednost Osijeka.