Osijek je brzim golom Miereza došao do važnih bodova na gostovanju kod Slaven Belupa.

Golom Ramona Miereza već u 5. minuti, Osijek je stigao do važnih bodova u Koprivnici. Tako smo nakon dužeg vremena slavili u gostima, što nam je bilo i najvažnije uoči ovoga susreta. Bijelo-plavi su u potpunosti kontrolirali igru u prvih 45 minuta, potom je u drugom poluvremenu došlo do određenog pada, iako protivnik praktički nije imao nijednu pravu prigodu da bi učinio nešto više.

Pobjeda je na kraju apsolutno zasluženo. Bolje smo ušli u utakmicu, zabili smo gol odmah na početku, imali još jednu stopostotnu šansu. Bilo je još dosta situacija u kojima nam je nedostajao bolji pas jer smo imali dosta prostora pred njihovim vratima, ali to možemo pripisati i teškom terenu. U drugom poluvremenu smo malo pali, no mislim da smo u pravo vrijeme reagirali sa zamjenama. Opet su mladi dobili šansu: Prekodravac, Matković i Vrbanac, kasnije je ušao i Bukvić. Tražimo već sada i određena rješenja za ljeto, a nadam se da nam ova pobjeda donosi više pozitive i vjere, rekao je naš trener Zoran Zekić.

Do bodova s promjenom formacije

Osijek je na stadionu Ivan Kušek Apaš zaigrao u drukčijoj formaciji nego do sada, s trojicom odostraga, pa se Prekodravac našao uz Bralića i Duartea dok je Gržan dobio šansu u napadu.

Marin je bio u zadnjoj liniji i htjeli smo da što više sudjeluje u otvaranju igre, kako bismo iskoristili naše bokove. Analizirajući teren i protivnika, namjera nam je bila imati visoki pritisak na njihovu zadnju liniju da bude što manje dugih lopti. Dosta smo uspijevali u tome, pa smo onda u jednom trenutku pali. Sigurno se u momčad uvukao i podsvjesni strah jer smo ranije znali odigrati odlično, kao recimo s Dinamom, pa ne bismo pobijedili. Sada su nam bodovi zaista trebali i najvažnije je da smo ih osvojili.

S Rudešom će biti još zahtjevnije

Idućeg petka Osijek će u goste Rudešu, a Zekić smatra kako će ta utakmica za njegove izabranike biti teža nego ova u Koprivnici.

Da, nadam se da nitko ne razmišlja o upisivanju bodova unaprijed. Vjerojatno ćemo igrati na njihovom stadionu, što će domaćinu biti dodatni motiv jer nije to za njih isto kao nastupati u Kranjčevićevoj. Rudeš nije tako loš, koliko to njihovi rezultati pokazuju, tako da ćemo u svakom pogledu morati biti pravi. Kada smo ih gledali nedavno u Kupu s Rijekom, vidjeli smo da su na svom terenu puno ozbiljnija i konkurentnija momčad.