Nakon tri uzastopne pobjede na gostovanjima, vraćamo se na Opus Arenu gdje u subotu dočekujemo Puljane.

Maksimalno je učinkovita bila naša momčad na tri uzastopna gostovanja. Apsolvirana su s tri pobjede i devet osvojenih bodova pa igrači i stručni stožer zaslužuju čestitke za odrađeno u ogledima sa Slaven Belupom, Rudešom i Hajdukom. Osijek ponovno zauzima četvrtu poziciju na ljestvici i nastavlja utrku s Lokomotivom za poziciju koja na ljeto vodi u europske kvalifikacije. Bijelo-plavi trenutno imaju bod više u odnosu na svoga izravnoga konkurenta, a imajući u vidu činjenicu kako smo u rezultatskom uzletu, svakako s puno optimizma iščekujemo posljednjih šest utakmica u ovoj sezoni.

Sjećamo se Juginog hat-tricka

Prva koja slijedi je ona protiv Istre 1961 koja nam dolazi u goste u subotu, 20. travnja, s početkom u 17 sati. Tako se nakon više od mjesec dana vraćamo na Opus Arenu, budući da smo posljednji puta bili domaćini još tamo 15. ožujka u ogledu s Varaždinom. Naravno da je svaki dvoboj podjednako značajan, posebno u završnoj fazi prvenstva jer je neke izgubljene bodove sve teže nadoknađivati i sve je manje vremena i prilika za takve stvari. U tom smislu želimo naglasiti važnost subotnjeg ogleda koji će imati i slavljenički karakter s obzirom da nam Kohorta obilježava svoj 36. rođendan pa se očekuje i lijepa atmosfera i isto takva brojka gledatelja na tribinama. S Puljanima se u prvoj polusezoni igralo 28. listopada, Osijek je bio bolji s 3:1, a taj je susret obilježio hat-trick našeg kapetana Vedrana Jugovića. Kuriozitet je u tome da je on ušao s klupe početkom drugog poluvremena i onda pogađao protivničku mrežu u 47., 68. i 90. + 4 minuti, zaradivši pritom prave ovacije s tribina!

Naši mladići imaju sve konkretniji doprinos

Sada nam je još važnije opet utakmicu riješiti u svoju korist i razveseliti navijače. Konačni nam je cilj svakako dostižan i u to svi vjerujemo. Osim toga, neki su mladići pokazali da se na njih itekako može i treba najozbiljnije računati, ne samo u perspektivi nego su i sada spremni za prava iskušenja. Doprinos im je sve konkretniji, neka samo tako i nastave. U subotu u kombinacijama stručnog stožera neće biti ozlijeđenog Marka Malenice kao ni Enisa Cokaja koji je s Hajdukom dobio treći žuti karton dok je neizvjestan Jugovićev nastup zbog problema s listom. Dodajmo na kraju kako je jedan od junaka splitskog derbija Franko Kolić zaradio tri šava na usni, međutim, on će svakako zauzeti svoje mjesto između vratnica.