U vrlo zanimljivom polufinalu Bijelo-plavi su na svom terenu boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Goricu.

Juniori su se plasirali u finale Kupa Hrvatske! Vrlo zanimljiv polufinalni dvoboj s Goricom, odigran u kampu Opus Arene, odlučen je izvođenjem jedanaesteraca s ukupnih 9:8, nakon što je prethodno u 90 minuta igre rezultat bio neriješen 2:2. Bijelo-plavi će u završnom dvoboju u borbi za pobjednički trofej igrati sa Slaven Belupom koji je prethodno bio bolji od Dugopolja u Koprivnici s 1:0.

Poveli su izabranici Tomislava Radotića i to u ranoj fazi utakmice. Strijelac je nakon gužve u gostujućem šesnaestercu, u 11. minuti, bio kapetan Marin Prekodravac. Samo pet minuta kasnije već je bilo 1:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Goričani su došli do prednosti i to u 51. minuti, a poslije brojnih uzbuđenja i nekoliko neiskorištenih prilika uslijedilo je izjednačenje za koje se, u 60. minuti, pobrinuo Miloš Jovičić, jedan od najzapaženijih igrača na terenu. On je imao još jednu odličnu solo-akciju iz koje ipak nije uspio postići svoj drugi pogodak, tako da se prišlo izvođenju „penala“.

Osječani savršeno precizni s bijele točke!

Pucalo se ukupno sedam serija, a svi su u osječkim redovima bili vrlo, vrlo precizni. Redom su s bijele točke pogađali: Krešimir Vrbanac, Amar Zahirović, Šimun Mikolčić, Filip Živković, Marin Prekodravac, Miloš Jovičić i Ivan Čurković. Vratar Filip Marić uspio je obraniti jedan udarac, što je bilo dovoljno za pobjedu i proboj u finale.

Baš je bila dobra utakmica, odličnog tempa i s puno šansi. Brzo smo poveli, no i protivnik je pokazao da ima kvalitetu u svojoj momčadi i brzo je izjednačio. Ipak smo mi cijelo vrijeme imali inicijativu, stalno smo pokušavali doći do novog pogotka i nisam nijednog trenutka posumnjao da bismo mogli ispasti. Mislim da smo potpuno zasluženo u finalu, iako s „penalima“ nikad ne znaš kako će ispasti. Ipak smo ih svih sedam realizirali, što znači da smo i mentalno spremni dočekali takvu situaciju. Naravno da ćemo protiv Belupa nastojati doći do još jedne pobjede i trofeja, izjavio je Jovičić.