U Velikoj Gorici naš trener puno očekuje od svoje momčadi, vjerujući kako će biti na potrebnoj razini za pobjedu.

U 32. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige naša momčad u nedjelju, 28. travnja, gostuje u Velikoj Gorici. Imamo suparnika iz sredine ljestvice koji mirno može odigrati završnicu sezone dok je Bijelo-plavima svaki bod itekako bitan u borbi za Europu koju svakako želimo i ove godine dosegnuti.

I dosad je bila svaka utakmica bitna, nekada smo bili bolji, nekada nažalost lošiji, zato i imamo ovakvu borbu za četvrtu poziciju. Bez neke posebne filozofije, čeka nas jako značajnih 90 i nešto minuta. Moramo što bolje ući u taj susret, biti koncentrirani i pokazati kvalitetu, a naravno da se nešto pita i protivnika. Mislim da smo ove godine pokazali koja nam je nit vodilja i kada god smo bili fokusirani, rastrčani i odlučni, onda smo dobro i prolazili, rekao je trener Zoran Zekić.

„Važno je ono što nosiš na prednjoj strani dresa“

U gostima kod Gorice baš se i ne možemo pohvaliti nekom pozitivnom statistikom. Teško je, zapravo, odgonetnuti u čemu je problem?

Štošta nam se izdogađalo ove sezone. Eto, dobili smo Hajduk oba puta u Splitu, a izgubili nakon deset godina kod kuće od Istre. Tako da ne mora to ništa značiti. Sve je stvar glave. Kad se netko bori za nešto, onda to mora i pokazati na terenu, posebno u odnosu na protivnika koji nema nikakvoga imperativa. Zašto bi nas nešto pritom sputavalo, ne smijemo si stvoriti pritisak nego iskazati veliki motiv. Imamo i dug sami prema sebi, klubu i navijačima. Jednostavno je nedopustivo da odigraš utakmicu, a da ne možeš poslije pogledati sam sebe i osobno si priznati da si dao sve od sebe.

Jasno je da nećemo biti kompletni ni ovaj puta, ali to je već postala praksa.

Bralić i Lovrić zbog kartona, Malenica je ozlijeđen, a Fućak će vrlo brzo dobiti šansu nakon duge stane, no nećemo ga stavljati već protiv Gorice. Sve je dakle jasno s kakvim snagama idemo tamo. Manje su bitna imena i što piše na leđima, puno je važnije ono što nosiš na prednjoj strani dresa, zaključio je Zekić.