Šef stručnog stožera Bijelo-plavih ovoga je ponedjeljka „okrenuo“ brojku 50 i želimo mu sve najbolje!

Dan nakon važne pobjede u Velikoj Gorici na Opus Areni uglavnom prolazi u znaku čestitki Zoranu Zekiću. Našem je treneru ovoga ponedjeljka, 29. travnja, jubilarni 50. rođendan i drago nam je što mu je momčad unaprijed čestitala uvjerljivim nastupom s Goričanima. Svima koji poznaju kormilara Bijelo-plavih znaju koliko mu je stalo do uspjeha s Bijelo-plavima i klubom uz koji je kao mladić odrastao i u kojem je puno godina kasnije postigao svoje najveće trenerske uspjehe. Emocija prema NK Osijek ne može se uspoređivati ni s jednim kolektivom u kojem je igrao ili obnašao trenersku dužnost, što nerijetko ističe bez obzira gdje ga je posao do sada odveo…

Velike pobjede ostaju nezaboravne

Stoga je bez razmišljanja prihvatio poziv naše Uprave kada je jesenas ostalo upražnjeno mjesto na klupi nakon raskida suradnje sa Stjepanom Tomasom. Iako je imao čvrsti ugovor i dobru poziciju u albanskom Partizaniju, njegova je želja za povratkom u rodni grad bila čvrsta i nepokolebljiva, pa je ponovno preuzeo ulogu osječkoga kormilara. Drugi puta u posljednjih desetak godina. U prvom je mandatu bio i najdugovječniji trener našeg kluba u HNL-u, budući da je vodio momčad u 152 utakmice u razdoblju od ljeta 2015. do proljeća 2019. Ispisivao je tada i povijest NK Osijek nezaboravnim pobjedama nad bivšim prvakom Europe, nizozemskim PSV u kvalifikacijama Europske lige za koje mnogi kažu da su najveće i najslađe u klupskoj povijesti, vrednujući pritom i renome protivnika. Samo nas je jedan, jedini pogodak tada dijelio od plasmana u grupnu fazu natjecanja, a velike zasluge svakako je imao i šef stručnog stožera.

Dosad je vodio momčad u 176 utakmica

Nekada dečko s Juga II probijao se kroz igračku karijeru u mnogim sredinama izvan svoje matične, pa je nastupao za 17 klubova od kojih se njih 8 natjecalo u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Pritom je, zapravo, najmanje prigoda za dokazivanje imao u svom Osijeku, ali opet može reći da je bio uspješan napadač. Takav je i u trenerskom poslu u kojem je također hrabro prihvaćao domaće i inozemne izazove. Do sada nas je vodio u 176 susreta, a od svojih je kolega lani bio proglašen i najboljim trenerom u HNL-u za sezonu 2022/23, što mu je definitivno lijepo priznanje. Želimo mu prije svega dobro zdravlje i puno veselja, dakako da mu se ostvare životni i sportski ciljevi i da s Bijelo-plavima ispuni svoje i naše snove. Sretan rođendan, Zeka!