U Velikoj Gorici smo ostvarili i četvrtu uzastopnu pobjedu na gostovanjima i osvojili vrlo važne bodove.

Još su jednom naši nogometaši bili konkretni i uspješni na gostujućem terenu. U Velikoj Gorici su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu izvan Opus Arene u ovom završnom dijelu sezone, vrlo bitnu u borbi za četvrto mjesto i plasman u Europu. Osijek je definitivno u svemu bio bolji od svoga domaćina i zaslužio uvjerljiv trijumf (3:0) u kojem je blistao prvi strijelac HNL-a Ramon Mierez, strijelac sva tri pogotka.

Moramo primijeniti recept da ove igre u zadnje vrijeme u gostima prenesemo i na Opus Arenu. Mislim da smo se nametnuli od prve minute i imali apsolutnu kontrolu. Zabili smo i gol nekako u pravo vrijeme jer kada dođeš u vodstvo u samom finišu prvog poluvremena to je svakako bitno za nastavak utakmice. Dobro smo krenuli i u drugom poluvremenu, uz neke male korekcije, čestitao bih cijeloj momčadi i Ramonu na hat-tricku, pravo je zadovoljstvo imati prvog strijelca Lige u svojim redovima. Dakako da je to zasluga i njegovih suigrača, najbolji je primjer ona asistencija Bukvića za treći gol kada je i on sam mogao zabiti, ali je to omogućio Mierezu. To su detalji koji me zaista vesele i nadam se da će nam to dati još i više energije i pozitive, pričao je nakon utakmice šef stručnog stožera Zoran Zekić.

Zadovoljstvo i zbog afirmacije mladih

Trenutak iz sudačke nadoknade prvog poluvremena bio je iznimno važan jer je Mierez zabio tek koju sekundu prije odlaska na odmor, što je našoj momčadi i psihološki olakšalo posao u nastavku.

Sve je važno, naravno. Pohvalio bih dosta igrača, no najteže i najposebnije je ipak zabiti pogodak. Kod onog prvog to nije bilo lako zabiti, zapravo se naći u toj poziciji, ali je Ramon na sebi svojstven način postigao gol. Dao nam je još malo vjetra u leđa, bili smo u dosta toga dobri, no to ništa ne mijenja na stvari. Za Lokomotivu ćemo se morati pripremati za sasvim drugačiju utakmicu i drugačijeg protivnika.

Bitna je uz bodove i promocija mladih igrača koji su također zalog trenerova zadovoljstva.

Nekada se treba malo vratiti i u prošlost. Eto, momčad je u zadnjih godinu i nešto dana izgubila osmoricu igrača samo u zadnjoj liniji. Odlučili smo se na ovaj put koji nije lagan, ali je pravo zadovoljstvo da igraju naši mladi igrači koji imaju kvalitetu i sve veću podršku onih iskusnijih. Nije to lako, nije to svima ni jasno, apsolutno se slažem da Osijek treba biti što konkretniji i kvalitetniji, sada smo u toj borbi za četvrto mjesto uz podršku i priliku tim mladim dečkima, mislim da smo na dobrom putu. A od ljeta bi trebala biti puno jasnija situacija što se tiče igračkog kadra i strategije za budućnost NK Osijek.