U ove tri sezone koliko je među Bijelo-plavima, Darko se pokazao kao odličan igrač i vrhunski profesionalac.

Kada se govori o igračima koji su nam se pokazali kao istinska pojačanja, a došli su u naš Klub tijekom proteklih nekoliko godina, svi su složni u ocjeni da je među njima neizostavno Darko Nejašmić. Stigao je u ljeto 2021. godine prvo na posudbu iz splitskog Hajduka uz otkupnu klauzulu koja je aktivirana već i tijekom iste sezone tako da je ubrzo potpisao ugovor s Bijelo-plavima do kraja lipnja 2025. U ove nepune tri godine koliko je u NK Osijek ne samo da je postao neizostavni starter u našoj momčadi nego je ušao i u „Klub 100“.

Da, nedavna utakmica protiv Istre na Opus Areni mi je bila jubilarna u tom smislu. Sada je s Lokomotivom bila 102. i lijepo je bilo čuti pljesak navijača kada mi je sportski direktor Boto uručio poklon prije početka. Ugodan je to osjećaj, a još je sve proteklo i u znaku naše dobre igre i značajne pobjede, što je najvažnije, ističe Darko.

Uvijek daje maksimum na terenu

Debitirao je protiv Šibenika 16. srpnja '21 u Gradskom vrtu kada smo pobijedili s 3:0, a ušao je s klupe. Potom je brzo postao stalni član udarne postave, bez obzira koji je trener bio za kormilom.

Od samoga početka sam jako dobro prihvaćen od svih u Klubu, ali i općenito među Osječanima. Ugodno se ovdje osjećam u svakom pogledu. Na meni je da treniram i igram najbolje što mogu, s takvim pristupom ulazim u svaki trening i svaku utakmicu, bez obzira je li ona natjecateljska ili prijateljska. Uvijek nastojim dati svoj maksimum na terenu i biti pravi profesionalac i izvan njega.

Nastupio je doslovno u svakoj utakmici!

Jedini je naš prvotimac koji je ove sezone participirao doslovno u svim nastupima i da nije propustio niti jedan dvoboj kojega smo imali. Dakle, 33 susreta je zabilježio u HNL-u, 3 je dodao u Kupu Hrvatske i još 4 u kvalifikacijama Europske lige. Ukupno čak 40 utakmica u kontinuitetu! Netipično u svakom slučaju, posebice za igrača njegovog profila koji je prava „radilica“ na sredini terena.

Svaki puta imam istu želju – pomoći suigračima i našoj momčadi da bismo zajedno bili što bolji i uspješniji. Bio bih osobno svakako zadovoljniji da smo u proteklom razdoblju, otkako sam ovdje, uspjeli nešto osvojiti, ali sport je to i nije lako ispuniti očekivanja. Sada nam je bitno ove tri utakmice do kraja prvenstva odigrati na pravi način, a pokazali smo da možemo biti na visokoj razini. Idemo izboriti Europu i ispuniti svoj cilj, dodao je Neja.