U subotu od 19,30 sati gostujemo na zagrebačkom Maksimiru u dvoboju s liderom na ljestvici.

Imali su priliku navijači Bijelo-plavih uživati prošle subote na Opus Areni. Naša je momčad odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone i zasluženo pobijedila najizravnijeg konkurenta, zagrebačku Lokomotivu (3:1). Sada imamo prednost od četiri boda na četvrtoj poziciji koja vodi u Europu, baš u odnosu na protivnika kojega je Osijek u svemu nadigrao. I navijači su nakon tog susreta iskazali svoje zadovoljstvo, poželjevši da i završnim ogledima ove sezone Zekićevi izabranici budu na takvoj razini.

Nedostajalo je i malo sreće

Rasporedu nam je takav da u samome finišu za suparnike imamo dva vodeća kluba HNL-a, prvo Dinamo u Zagrebu, potom i Rijeku na našem stadionu da bismo u posljednjem kolu gostovali u Varaždinu. Ne bavimo se nikakvom matematikom i računicama koliko bi nam bodova bilo potrebno za novi izlazak na međunarodnu scenu jer je to uvijek nezahvalno. Modri su u derbiju na Rujevici došli do jako bitne pobjede s kojom su učvrstili vodeću poziciju i približili se još jednoj tituli prvaka. No, mi imamo svoj cilj i bez obzira tko je s druge strane terena moramo razmišljati o tomu da nam je svaki bod i potreban i važan te da može biti i presudan za konačni plasman. S takvim stavom naši dečki iščekuju i utakmicu na Maksimiru. S Dinamom smo u prethodna tri međusobna dvoboja vidjeli puno neizvjesnosti, a svaki puta je prvak imao i ponešto sportske sreće pa smo ostali bez pobjede u tim nastupima iako smo oba puta na domaćem terenu i vodili i stvarali puno šansi da bismo prednost ispustili doslovno u završnim minutama.

Vjera u pozitivan ishod

Dobri smo bili i u Maksimiru, bez obzira na primljeni gol u sudačkoj nadoknadi kojim je Jakirovićeva momčad osvojila sva tri boda uz dosta naših prilika za bolji i pozitivniji ishod. Sada se nadamo opet dobroj i konkretnoj prezentaciji, vjerujući kako možemo doći do rezultata koji bi nas zadovoljio. Ponovno ćemo imati gotovo kompletan kadar na raspolaganju, izuzev dvojice vratara Malenice i Barešića koji su rekovalescenti i ozlijeđenog Mikolčića. Do sada su protiv Dinama ove sezone zabijali dva puta Bukvić, Mierez i Matković, a možda im se u subotu u večernjima satima (od 19,30) pridruži još netko od suigrača ili će opet proraditi oni koji su već zatresli mrežu lidera na ljestvici… To nam je manje bitno, samo da je ponoviti dobru igru i uz veliku želju i doprinos svakog pojedinca, unatoč kvaliteti suparnika i njegovim najvišim ambicijama, mogli bismo do bod(ov)a.