Trener Zoran Zekić i veznjak Darko Nejašmić najavili su na press konferenciji subotnji dvoboj s Dinamom.

Na dan puta u Zagreb, a uoči subotnjeg derbija s Dinamom, na konferenciji za novinare bili su naš trener Zoran Zekić i jedan od stožernih igrača Darko Nejašmić. Prvo je šef stručnog stožera pojasnio kakav je trenutni zdravstveni bilten, odnosno na koga ne može računati u ovoj utakmici.

Nije idealna situacija, imamo raritet s ozljedama vratara jer je nakon Barešića i Malenica sada nastradao i mladi Hlapčić. Što se ostalih tiče, Brlek, Bralić, Drambaiev i Almasi su također izvan stroja. Opet smo uzeli neke mlađe dečke kojima još jednom čestitam na osvojenom Kupu, to nam je na čast i ponos svima u Klubu. Mislim da smo u radnom i dobrom raspoloženju, idemo na Maksimir gdje će sigurno biti odlična atmosfera. Oni su nakon određenih uspona i padova pokazali svoju snagu, nemamo pravo biti bahati u svojim najavama, ali vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. Nadam se da smo u stanju zakomplicirati tu utrku za prvaka, rekao je Zekić.

„Morat ćemo biti jaki na lopti“

U prethodna tri ovosezonska dvoboja s Modrima redovito smo bez dragocjenih bodova ostajali u zadnjim minutama, odnosno u sudačkoj nadoknadi. Može li se to sutra promijeniti?

Neke to momčadi imaju već dugo u sebi, taj pobjednički mentalitet i vjeruju do kraja da će doći do pobjede. Tako i mi moramo vjerovati. U Maksimiru smo jesenas odigrali odlično, ovdje smo protiv njih bili još bolji, da ne pričam o onom susretu na Opus Areni kojega je vodio moj prethodnik… Mislim da smo zaslužili više i možda je došao trenutak da se nešto okrene i na našu stranu. No, to moramo zavrijediti na terenu: kvalitetom, pristupom i angažmanom. Dinamo je sada puno rasterećeniji, ne smijemo im dati previše prostora. Važno je biti jak na lopti i trebamo prvenstveno igrati nogomet. To nam je ideja u svakoj utakmici i pokazali smo da to možemo. Nema razloga da se ne postavimo na taj način, uz sav respekt prema suparniku koji ima osam uzastopnih pobjeda.

Prekrasno je raditi s darovitim mladićima

Često se na „pressicama“ kroz pitanja predstavnika medija spominju i sustavi, odnosno formacije, no Zekić se time ne zamara previše…

Mislim da se možemo prilagoditi svakom protivniku, ali ćemo se opet pokušati nametnuti svojom igrom. Znamo protiv koga igramo, ali da ne vjerujemo u sebe, ne bismo trebali ni putovati tamo. Postavit ćemo se momčadski, prošlo je vrijeme nekakvih „flastera“ na liderima protivničke momčadi, razmišljat ćemo prvenstveno o sebi. Predano radimo i drago mi je zbog momčadi i prvenstveno zbog mladih da smo sve bolji. Svakim danom se na treningu oduševimo s tim mladićima, a kada uz to imaš i rezultat – ne znaš što može biti ljepše.

„Usvojili smo trenerove ideje“

Nejašmić je, pak, pohvalio momčad, odnosno suigrače za dobra izdanja u posljednje vrijeme, a jedno takvo očekuje i u Maksimiru.

Radimo dobro i sve se nakon dužeg vremena posložilo na pravi način. Usvojili smo trenerove ideje, atmosfera je među nama uvijek bila dobra i moralo je to kad-tad sjesti na svoje mjesto. Drago mi je da je tako, želimo nastaviti niz dobrih utakmica i isto takvih rezultata. Pokušat ćemo sada vratiti ono što nam nije uspjelo u prethodnim utakmicama s njima i zadovoljni se vratiti kući, poručio je naš standardni veznjak. 

Jedno od novinarskih pitanja za Darka bilo je ono o tomu voli li više igrati sam na poziciji zadnjeg veznog ili u paru s nekim od suigrača, recimo s Cokajem koji je bio odličan protiv Lokomotive?

Fluidni smo, mijenjamo i pozicije i način igre, pripremajući se za svaku utakmicu posebno. Mislim da je Cokaj jako dobar igrač, malo mu je trebalo vremena za prilagodbu, ali on igra sve bolje. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu sutra izaći, to je na treneru. Želimo se nadigravati s Dinamom, meni je osobno najdraže igrati protiv klubova iz vrha ljestvice. Jedva čekam utakmicu, vjerujem i ostali u našim redovima. Idemo pokušati i to dobiti, zašto ne bismo tako razmišljali, zaključio je Nejašmić.