Naš je trener čestitao igračima na dobroj partiji u Maksimiru, unatoč minimalnom porazu s igračem manje.

Utakmica u Maksimiru nosila je epitet derbija i tako su se Bijelo-plavi i postavili, hrabro i sa željom da kroz nadigravanje izbore rezultat koji bi nam odgovarao. I bila je naša momčad ne samo konkurentna tijekom sat vremena igre, nego i u nekim situacijama vrlo opasna, dok je s druge strane uspijevala neutralizirati glavne Dinamove poluge. I onda se, u 62. minuti, dogodio prijelomni trenutak. Nakon starta na Hoxhi malo izvan šesnaesterca Duarte je dobio izravni crveni karton i ostali smo s igračem manje. U takvim je okolnostima bilo teško napraviti nešto više do kraja, a mnogi su se nakon utakmice vraćali na situaciju iz 35. minute kada je Matković krenuo prema Nevistiću da bi ga Ristovski kao zadnji igrač Modrih zaustavio prekršajem. Sudac Kolarić ga je sankcioniran (samo) žutim kartonom.

Teško mi je to sve skupa objašnjivo. Čestitao bih prvo svojim igračima na odličnoj utakmici, dubokog smo uvjerenja da smo bili čak i za nijansu bolja momčad dok smo bili brojčano ravnopravni na terenu. Sve što smo zamislili smo dobro odraditi, iako smo u nekim trenucima mogli i bolje rješavati neke situacije i biti okomitiji. Trenutak kada je Matković krenuo sam prema vratima, a Ristovski ga srušio to je bio žuti karton, a na drugoj strani start Duartea je crveni. Zaista više ne znam kakvi su to kriteriji i pravila. Ispada da se ljudi uče na nama, nismo to zaslužili kao klub jer se pogreške na našu štetu učestalo ponavljaju, rekao je Zoran Zekić.

Činjenica je da je Osijek dobro izgledao (i) na Maksimiru. To je bio gard kojega su priželjkivali i navijači pa se dečkima apsolutno nema što zamjeriti. Naprotiv.

Igrali smo hrabro i onako kako smo najavljivali, kako i treniramo. No, treba sada sve ovo staviti po strani, imamo tjedan u kojem ćemo se pripremati za najbitniju utakmicu koja nas očekuje s Rijekom. S punom koncentracijom i punim poštovanjem prema klubu, navijačima i nama samima idemo odraditi to najbolje do kraja. Dobre igre moramo ponavljati. Nažalost, ostali smo bez Duartea i Guedesa, vidjet ćemo hoće li to uvjetovati i neke koncepcijske promjene. Nastojat ću opet naći one najspremnije i najbolje da bismo bili što bolji.