Ramon Mierez danas puni 27 godina, miljenik je navijača i na najboljem je putu ponovno postati prvi strijelac HNL-a.

 Miljenik naših navijača koji kod njih već duže vrijeme ima poseban status, Ramon Mierez ovoga ponedjeljka slavi svoj 27. rođendan. Neka mu je sretan, uz posebnu želju da nam uvijek bude zdrav i da ga zaobiđu ozljede, a za sve drugo će se on ionako pobrinuti na terenu. To je već toliko puta pokazao i učinio, uostalom zbog toga i uživa takav status kod svih ljubitelja nogometa u gradu na Dravi. Naš je El Toro rođen 13. svibnja 1997. i danas je na torti, njemu u čast, svjećica s brojem 27. U Osijek je stigao u ljeto 2020. na posudbu iz španjolskog Alavesa, a učinak mu je već u prvoj sezoni bio takav da smo ga bez razmišljanja otkupili godinu dana kasnije i to za najveći iznos koji je ikada izdvojen pri dolasku nekog nogometaša u redove Bijelo-plavih (2,5 milijuna eura).

Ide po drugu titulu najboljeg strijelca

Bio je Ramon najbolji igrač i najučinkovitiji strijelac HNL-a u toj 2020/21 postigavši 22 pogotka, čime je definitivno jedan od najzaslužnijih za najbolji plasman naše momčadi u povijesti ligaškog natjecanja. I ove je sezone na samom pragu osvajanja iste titule, budući da je uvjerljivo vodeći „topnik“ u nacionalnom Prvenstvu sa 18 golova dok su mu najbliži pratitelji Dinamovci Petković i Brodić koji su po 11 puta zatresli suparničke mreže. Osim toga, Mierez ima i sedam asistencija, a ono što ne može pokazati nikakva statistika je njegov ogroman značaj za momčad s energijom koju nam donosi i borbenošću koja ga je uvijek krasila.

Navijači su mu priredili ovacije

Sjajni Argentinac ima ugovor s NK Osijek do kraja lipnja 2025. godine i uvijek se do sada u javnosti puno pričalo o tomu koliko će se još zadržati na Opus Areni. Poznato je kako je nedavno dobio klupsku ponudu za produženje vjernosti i nastavak suradnje pa se nadamo kako će mu reakcija po tom pitanju biti pozitivna. Ovacije koje je „pobrao“ na našem stadionu prije nešto više od tjedan dana u ogledu s Lokomotivom najbolje su pokazale što o njemu misle navijači. Vjerujemo da će zasigurno i o tomu promišljati kada bude donosio odluku o tomu što je trenutno najbolje za njegovu igračku karijeru.