U posljednjem kolu Prve lige mladeži kadetska momčad Osijeka slavila je s 5:3 protiv Rudeša.

Odigrane su posljednje utakmice Prve nogometne lige mladeži za pionire i kadete. Naši su kadeti u 26. kolu na domaćem terenu dočekali momčad Rudeša i slavili rezultatom 5:3. Rapsodiju golova na pomoćnome terenu Opus Arene otvorio je Armando Šainović u 28. minuti, četiri minute kasnije gosti su izjednačili i u 37. minuti rezultat okrenuli na svoju stranu. Osijek nije dugo čekao s odgovorom pa se tako u listu strijelaca upisao Ivan Barić pogotcima u 40. i 51. minuti, a zgoditak je postigao i naš branič Šimun Begović u 54. minuti. Zagrepčani su se pokušali vratiti u igru pogotkom u 80. minuti, ali je Filip Drga u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat. Bijelo-plavi su prvenstvo završili na drugome mjestu s ukupnih 55 bodova, dok je prvak zagrebački Dinamu sa 65 bodova.

Pet pogodaka u pionirskom dvoboju

Pioniri su također odigrali završnu utakmicu prvenstva protiv Rudeša gdje su na kraju gosti pobijedili s 3:2. Zagrepčani su svoje pogotke postigli u 43. i 49. minuti susreta, a prvi gol za Osijek polučio je Mateo Sabo u 62. minuti. Gosti svoj treći zgoditak postižu u 70. minuti, dok je rezultatsku razliku u odnosu na suparnika smanjio Fran Sporiš u trećoj minuti sudačkoga dodatka. Konačnu prvu poziciju na prvenstvenoj tablici zauzela je Gorica s 59 bodova i proslavila titulu, a našim Bijelo-plavima pripalo je šesto mjesto s 45 bodova.

Juniori posustali u Puli

Naši su juniori u okviru 27. kola gostovali kod Istre i ovaj puta odigrali svoju najslabiju utakmicu od početka sezone, izgubivši s 5:0. Nakon dramatičnog finala i osvojenog Kupa Hrvatske protiv Slaven Belupa bilo je za očekivati da će u našoj momčadi doći do potpunog fizičkog i mentalnog pražnjenja što je domaćin znao iskoristiti. U prvih pola sata imali smo vrlo izgledne, nažalost neiskorištene prilike te je potom uslijedila kazna. U vrlo kratkome vremenu Puljani su uspjeli postići tri pogotka i praktički riješiti utakmicu, a do kraja su u još dva navrata zatresli osječku mrežu. Osijek se trenutno, tri kola prije kraja, nalazi na četvrtome mjestu s 49 bodova, ispred su Lokomotiva s 52 i Hajduk s 58 te vodeći Dinamo sa 67 bodova.