Bijelo-plavi u predstojećem derbiju s Rijekom žele ponoviti sve ono dobro što ih je krasilo u prethodnim nastupima.

Sve je jasno kada iz našeg kuta gledamo na sam finiš sezone. Idemo na pobjedu u obje preostale utakmice i onda nas ne zanimaju ishodi s drugih terena. Sukus je to razmišljanja i članova stručnog stožera i nogometaša Osijeka, što smo mogli čuti i na konferenciji za novinare uoči nedjeljnog derbija s Rijekom na Opus Areni (19,30). Pritom se Zoran Zekić ne zamara pričama u kojem će sastavu istrčati protivnik kojega nekoliko dana kasnije očekuje uzvratni finalni dvoboj Kupa Hrvatske.

Zaista jako bitna utakmica za nas. Moramo ići na sve, baciti se na glavu kako bi se to reklo, naravno pokazati i kvalitetu, biti koncentrirani. Vjerujem da ćemo naći prave zamjene za one kojih neće biti, ući u utakmicu na najbolji mogući način i s pravom energijom te uz podršku naših navijača pobijediti i onda isto to napraviti i u Varaždinu. Ne želimo izgubiti zamašnjak kojega smo prethodno imali, posebno što se tiče ofenzive i u tom kontekstu ćemo tražiti alternacije za Guedesa i Duartea. Riječani i njihov sastav? Ima tu puno zamki, ne želim da se bilo tko opušta kalkulirajući na tu temu. Rijeka ima širok kadar, poznavajući kolegu Sopića znam da je pravi sportaš i da neće doći ovdje s bijelom zastavom. Dakle, moramo biti spremni na sve, poručio je Zekić.

Igračima ne treba dodatni motiv

Bitno je da naša momčad nastavi s dobrim igrama i da još jednom pokaže kako zaslužuje mjesto koje vodi u Europu.

Dosta toga „klapa“, zadovoljan sam, zajedništvo je prisutno na svakom treningu. Nadam se da ćemo na tom valu prezentirati još jednu dobru partiju i da ćemo uz pravi, napadački nogomet doći do pobjede. Nama je zapravo svaka utakmica derbi, a posebno sada. Rijeka je ove sezone po meni najviše pokazala u HNL-u, igrali su odličan nogomet s puno vjere u sebe, a mojim igračima ne treba dodatnih motiva. Bore se za sebe i svoj klub i vrijeme je da napokon jedan domaći derbi riješimo u svoju korist. Imam dobar osjećaj na osnovu onoga kako izgledamo na terenu i radimo na treninzima.

Kolić: Ne razmišljamo o Lokomotivi

Pred novinarima je bio i naš vratar Franko Kolić. Kao i trener Zekić rekao je da se ne bavi onim što bi mogla do kraja napraviti Lokomotiva i ne radi nikakve posebne bodovne računice…

Mi imamo svoj, a Lokomotiva svoj put. Želimo pobijediti sve do kraja. Atmosfera je stvarno vrlo pozitivna, u dobroj smo formi, složni i željni rada, to pokazuju i naši rezultati. Nadam se da ćemo i u nedjelju slaviti i sačuvati ovu poziciju. Svojom sam formom zadovoljan, ali još to nije na 100 posto onoga kakav želim jednog dana biti. Opet ćemo složiti dobru momčad, bez obzira na izostanke. Svi koji će u nedjelju zaigrati su kvalitetni jer da nije tako, ne bi bili u Osijeku. Vjerujem da ćemo to odraditi na najvišoj razini, rekao je Kolić.