Ramón je s 19 pogodaka uvjerljivo osvojio ovaj pojedinačni trofej i sada je uz bok Robertu Špeharu.

Nogometni klub Osijek ima najboljeg strijelca SuperSport HNL! Iako je to bilo sasvim jasno i puno prije posljednjeg kola, ipak smo morali sačekati i završnu rundu u državnom prvenstvu da bismo radosno ustvrdili – Ramón Miérez je prvi „topnik“ Lige! I to uvjerljivo. Postigao je 19 pogodaka, a najbliži pratitelj mu je bio Fran Brodić iz Dinama koji je 13 puta zatresao suparničku mrežu. Naš je centarfor ove sezone u borbi za bodove svima uspio zabiti gol, osim Riječanima. Polučio je i hat-trick u gostujućoj pobjedi nad Goricom, a pamti se i to što se prvi upisao među strijelce na našoj Opus Areni, u prošlogodišnjoj premijeri protiv Slaven Belupa…

Sedmi igrač u povijesti s takvim učinkom

Drugi je ovo puta da je Mierez najefikasniji u HNL-u. Rado se prisjećamo sezone 2020/21 kada mu je to također uspjelo s 22 pogotka. Tako je Ramon postao drugi igrač Osijeka koji je dvaput predvodio najbolje golgetere u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Prije njega to je učinio Robert Špehar i to u sezonama 1994/95 i 2003/2004., zabivši prvo 23, a potom 18 golova. Osječki Argentinac postao je tek sedmi protagonist na domaćoj nogometnoj sceni koji se domogao i drugog trofeja za najboljeg strijelca. Osim njega i Špehara, to su još ostvarili nekadašnji Dinamovci Goran Vlaović, Tomislav Šokota, Igor Cvitanović i Ivica Olić koji je najviše zabio i kao igrač Zagreba dok je u prethodne dvije sezone najučinkovitiji bio Hajdukovac Marko Livaja.

Kada već spominjemo Špehara, on je i nadalje vodeći golgeter NK Osijek otkako je hrvatske samostalnosti. Polučio je 59 zgoditaka u našem prvenstvu, a Miérez mu se sasvim približio, budući da je trenutno na brojci 56. Stoga mnogi navijači zasigurno nestrpljivo čekaju trenutak kada će El Toro preuzeti taj primat i tako ući u klupsku povijest.