Trener naše kadetske momčadi Matej Žitnjak osvrnuo se na proteklu sezonu koju je ocijenio vrlo uspješnom.

Kadeti NK Osijek imali su sezonu koju možemo ocijeniti vrlo uspješno. Naime, prvenstvo su u Prvoj ligi završili na drugom mjestu, a prije odlaska na ljetni odmor trijumfirali su na vrlo jakom međunarodnom turniru Kvarnerskoj rivijeri. U prvenstvu su u 26 nastupa ostvarili 16 pobjeda uz 7 remija i 3 poraza s gol-razlikom 58:29 te 55 osvojenih bodova, deset manje od prvaka Dinama i četiri više od trećeplasiranog Hajduka. Što se tiče najstandardnijih prvotimaca, istaknimo kako su najviše minuta na terenu odradili Šimun Begović (2296), Ivano Kolarik (2115), Fran Majdenić (2085), Armando Šainović (1853) i Noa Bilić (1829). Najbolji strijelac je Ivan Barić s 19 postignutih golova i završio je treći u poretku kadetskih golgetera. On je bio i u kadru hrvatske reprezentacije na nedavnom Europskom prvenstvu U-17, a na izbornikovom popisu se prije odlaska na Cipar našao i Fran Peček. Dodajmo i da su pretpozive imali Ante Grgić, Dražen Jaman i Matej Grahovac.

Neki su već trenirali i sa seniorima

Trener Matej Žitnjak je istaknuo kako je u globalu vrlo zadovoljan sezonom koja je iza naših mladića jer su svakako ispunili njegova očekivanja.

Kada sve analiziramo, bilo je najmanje pet utakmica u kojima smo trebali slaviti barem s dva razlike, a završile su neriješeno jer nismo realizirali svoje šanse. Trebamo se samo držati puta kojim smo krenuli i nastaviti dobro raditi. Rezultatski sam očekivao da bismo mogli osvojiti Kup, nije nam uspjelo, ali smo zato slavili na prestižnoj Kvarnerskoj rivijeri, prvi puta u povijesti NK Osijek. Dinamo je dobivao utakmice koje su se lomile i u zadnjim minutama što je bila njihova prednost. U Maksimiru smo s njima odigrali 3:3, kod kuće je bilo 2:4 i na Kvarnerskoj u finalu 2:0 za nas. Potencijal u našoj momčadi svakako postoji, svi su napredovali, ono što sam govorio kako želim da nam zadnji susreti u sezoni budu najbolji, to se i dogodilo. Stvarno je bilo dobro, dominacija je bila izražena na većini odigranih utakmica, a vrijedno je spomenuti kako su nam neki dečki trenirali i sa seniorima dok su neki prešli u juniore i tamo se iskazali.