Trener naših pionira osvrnuo se na proteklu sezonu i učinak svojih učenika.

Pioniri NK Osijek prošlu su sezonu završili na šestom mjestu u Prvoj ligi s učinkom od 13 pobjeda, 6 remija i 7 poraza uz gol-razliku 40:28 te 45 osvojenih bodova. Prvak je Gorica i to zasluženo, a naši su dječaci puno uspješniji bili tijekom proljeća u odnosu na prošlogodišnju jesen koja je rezultatski bila dosta turbulentna i oscilirajuća. Najbolji strijelac bio je hrvatski reprezentativac Jakov Dedić s 15 postignutih pogodaka dok su najviše nastupa skupili Jan Adžić i Mihael Marković po 25. Utakmicu manje odigrali su Karlo Janjić i Matej Miličić.

Proljeće uspješnije od jeseni

Trener Ante Bekavac je u svom osvrtu na učinjeno rekao kako je sezona bila i naporna i zanimljiva, s puno uspona i padova što se moglo i očekivati jer je našim 15-godišnjacima to bilo prvo iskustvo s državnim prvenstvom.

Da, imali smo proces privikavanja na ozbiljan rad i isto takvu razinu natjecanja. Jesen je bila slabija, a tijekom tog dijela sezone smo imali i turnir u dalekoj Maleziji što je dečkima bilo nezaboravno iskustvo. Fokus nam je, inače, uvijek na tome da nam igrači individualno budu što bolji. U tom kontekstu mogu reći da smo sretni jer smo imali čak petoricu onih koji su dobivali pozive u reprezentaciju. To su: Jakov Dedić, Nemanja Kolarević, Mateo Sabo, Matej Miličić i Petar Turić. I to je svakako pokazatelj kvalitetnog rada u našem klubu, rekao je Bekavac.

Šteta zbog jedanaesteraca na Maksimiru

Bilo je, dakle, primarno pripremiti igrače već u ovome uzrastu za ono što će ih kasnije čekati u kadetima, juniorima, a nadamo se većem broju njih jednoga dana i među našim seniorima.

Možda nam je kroz prvenstvo u nekim utakmicama nedostajalo i malo više sreće pa i hrabrosti da bismo rezultatski bili uspješniji. Najviše mi je žao eliminacije u polufinalu Kupa kada smo igrali s Dinamom na Maksimiru. Bilo je 0:0 i o pobjedniku su odlučivali jedanaesterci u kojima smo imali čak dvije meč-lopte, ali ih nažalost nismo iskoristili. Zahvalio bih se svakako i kolegama iz stožera: Borni Žitnjaku, Robertu Meseljeviću i Adrijanu Topolovčanu.