Dosadašnji trener naše juniorske momčadi osvrnuo se na proteklu sezonu i razvojni put naših mladih igrača.

Protekla je sezona bila uspješna za juniore NK Osijek, prvenstveno zahvaljujući afirmaciji nekih igrača iz te generacije koja se domogla prve momčadi pa i odigrala važnu ulogu u HNL-u te zbog osvojenog Kupa. Što se, pak, tiče državnog prvenstva, odigrano je ukupno 30 utakmica, a učinak Bijelo-plavih je:  17 pobjeda, 4 remija i 9 poraza što je bilo dostatno za četvrto mjesto uz 55 osvojenih bodova i gol-razliku 63:43. Ispred naših mladića su bili Dinamo kao prvak, zatim Lokomotiva i Hajduk. Što se tiče pojedinačnog doprinosa, najbolji nam je strijelac Dominik Babić s 12 golova, a odmah iza njega je Amar Zahirović koji je 10 puta zatresao suparničku mrežu. Najviše nastupa i najveću minutažu imao je lijevi bočni Ivan Čurković (29 utakmica/2251 minuta), potom slijede Fran Svraka (29/1994), Dominik Babić (28/1961), Roko Perković (25/1974)…. 

Oproštajna Radotićeva sezona na klupi juniora

Treneru Tomislavu Radotiću to je bila oproštajna sezona od juniorskog pogona, budući da je u novom kadrovskom rasporedu uvršten u stručni stožer prve momčadi, kao jedan od pomoćnika Federica Coppitellija.

Vrednujući ostvareno u prošloj sezoni, Istaknuo bih osvajanje Kupa Hrvatske, kao i prva mjesta na međunarodnom turniru Kukonija Cup u Slovačkoj u vrlo jakoj konkurenciji i na tradicionalnom Memorijalu Hrvoje Ćustić u Zadru. No, ono najznačajnije je to što su se prvotimcima iz ove generacije pridružili Marin Prekodravac i Anton Matković koji su postali standardni i u najboljoj momčadi, uz promociju Krešimira Vrbanca, Amara Zahirovića, od ranije i Tihomira Živkovića. Osim toga, pozive su prvi puta za U-18 reprezentaciju dobili Niko Farkaš i Miloš Jovičić. Bez obzira na veliku fluktuaciju, a participiralo je čak 39 igrača, mislim da smo doživjeli previše poraza u Ligi, tu smo mogli svakako bolje odraditi sezonu. Ipak, primarno je napravljen dobar posao. Generalno sam zadovoljan iako sam rezultatski u prvenstvu očekivao više. Posebno se želim zahvaliti suradnicima u svom stožeru, a to su bili Hrvoje Kurtović, Vedran Nikšić, Dino Siber, Zvjezdan Vibovec i Luka Dokozić.