Naš se trener osvrnuo na drugu provjeru koju smo imali u Austriji i na ono što momčad odrađuje u smislu njegovih zahtjeva.

Iza nas je i druga provjera na pripremama u Austriji. Nakon što su Bijelo-plavi svladali Jablonec, protiv mađarskog Spartacusa su remizirali (2:2) u ogledu u kojem su u dva navrata imali vodstvo. Prvo je suparničku mrežu zatresao Jugović i to glavom nakon ubačaja Pušića iz kuta da bi u drugom poluvremenu prekrasan gol postigao Omerović snažnim i neobranjivim udarcem iz daljine. Dakako da je bilo i zapaženih i nešto manje dobrih stvari u igri, no sve je to sastavni dio priprema, o čemu je nakon susreta u Bad Kleinkirchheimu govorio i kormilar naše momčadi.

Igrači su trenutno u fazi najvećih fizičkih napora, ali unatoč tomu mislim da smo zaslužili pobjedu. Protivnik je jako dobro tjelesno pripremljen, no naši su dečki pokušavali pokazati ono što uvježbavamo na treninzima i pritom smo u određenim fazama igre bili jako dobri što me čini zadovoljnim. Trenutno mi je najvažniji stav kojega zauzimamo na terenu, želja da kontroliramo igru i brzo osvojimo loptu kada izgubimo posjed, kao i da imamo pravi gard u defanzivi, rekao je Federico Coppitelli.

Ima vremena za optimalno stanje momčadi

Do početka sezone ima sasvim dovoljno vremena da se sve uzdigne na višu i željenu razinu, a uočeni nedostaci korigiraju.

Da smo već sada u optimalnom stanju, onda bismo mogli ići na godišnji odmor, rekao sam to i igračima. Moramo poraditi na boljoj povezanosti u zadnjoj trećini terena jer rizik koji preuzimamo u početnoj fazi izgradnje napada nije adekvatno valoriziran pred protivničkim šesnaestercem. Dakle, još se ne dovodimo u dovoljno takvih situacija da bismo bili konkretniji i efikasniji. Generalno govoreći, balans nam je dobar. Čekamo da nam ofenzivni igrači dođu na potrebnu razinu, a nakon proteklog razdoblja napornog rada braniči ipak mogu bolje i lakše odgovoriti nekim zadaćama u igri u odnosu na krila i centralne napadače. Trenutno još nismo u fazi da na najbolji način odrađujemo akcije od početka do kraja. Sada mi je intenzitet najbitniji i da u tom smislu kvalitetno odradimo sve što želimo do kraja ovih priprema.

Iz poštednog režima ovoga bi tjedna trebao izaći Lima, a ni Matkovićevo propuštanje ogleda s Mađarima nije zabrinjavajuće jer će normalno nastaviti s treninzima, baš kao i Cvijanović i mladi Babić.