Bivši prvotimac Bijelo-plavih kraće je vrijeme bio i šef stručnog stožera, a sada je došao u našu Školu nogometa.

Juniori NK Osijek krenuli su s pripremama za novu sezonu. Jasno je da se prekomandom Tomislava Radotića u prvu momčad moralo potražiti njegova nasljednika na mjestu trenera, a izbor je pao na 52-godišnjeg Davora Rupnika. Dakako da je „Roša“ poznat navijačima Bijelo-plavih iz vremena kada je bio naš standardni prvotimac u veznom redu tijekom devedesetih godina. Profesionalnu je igračku karijeru započeo u Gradskom vrtu i za Osijek odigrao 185 službenih utakmica. Jedno je kraće vrijeme tijekom 2013. bio i šef stručnog stožera, da bi nešto kasnije u HNL-u vodio i Cibaliju. Sada je na Opus Arenu stigao iz NK Belišće.

NK Osijek je bio i ostao moj klub. Veliko mi je zadovoljstvo vratiti se među Bijelo-plave, a posebno na odgovornoj dužnosti trenera juniora, odnosno naših mladih igrača od kojih se uvijek očekuje da barem neki među njima u perspektivi postanu prvotimci i imaju značajnu ulogu u najboljem sastavu. Znam što se od mene u tom smislu očekuje, pričao sam s ljudima koji vode sportsku politiku i spremno se prihvatio posla. Naravno da sam maksimalno motiviran, a to očekujem i od svih igrača koje ću sa svojim suradnicima imati na raspolaganju. Od prvog radnog dana startamo ozbiljno i svi će se imati priliku nametnuti i pokazati što i koliko mogu. Osijek se umnogome oslanja na kadar iz svoje Škole i svima koji smo svojedobno prošli takav put posebno je drago zbog toga, rekao je Rupnik.

U njegovom će stožeru biti pomoćnik Hrvoje Kurtović, kondicijski trener Dino Siber i Zvjezdan Vibovec koji će biti zadužen za rad s vratarima. Svi su oni radili s juniorima i prošle sezone.