Osijek je protiv Rukh Lvivna izgledao vrlo dobro, razigrano i opasno, a posebno je raspoložen bio naš dvostruki strijelac.

Nakon provjere s ukrajinskim Rukhom iz Lviva, vladalo je zadovoljstvo i u stožeru i među nogometašima Osijeka. Nije to samo zbog ostvarene pobjede od 3:1, nego prvenstveno uslijed spoznaje da su Bijelo-plavi tijekom ovih 90 minuta prezentirali vrlo dobru igru, nizali lijepe akcije i stvarali brojne šanse od kojih su tri pretvorene u pogotke. Rezimirajući sve što smo ovom prilikom vidjeli u slovenskom Radoblju, moglo bi se reći da je bilo puno više pozitivnih stvari u odnosu na ono što će se još morati doraditi i ispravljati.

Treba imati na umu da smo prethodno imali dva vrlo intezivna tjedna na pripremama u kojima smo praktički svakoga dana dvaput trenirali. Mislim da se sada već vidi i neki rukopis novog trenera što se tiče načina na koji bismo htjeli igrati. Ovo protiv Rukha je, slažem se, zaista izgledalo dosta dobro, mislim da smo dosta toga pokazali, ali moramo i dalje nastaviti s ozbiljnim radom, rekao je najbolji pojedinac utakmice u Sloveniji, dvostruki strijelac Petar Pušić koji je prije svojih golova bio i asistent Ramonu Mierezu za vodeći pogodak.

Napadalo se s dosta igrača u završnici

Cijelo je naša momčad težila nadigravanju, ali i okomitosti, odnosno što jednostavnijem protoku lopte do suparničkog šesnaesterca što je uvjetovalo i puno opasnih situacija za Rukh. Također, tempo igre je bio na dosta visokoj razini, a vidjela se želja i namjera da se kroz brži ritam i pravodobna odigravanja stvori što više problema protivnicima.

Bili smo učinkoviti, stalno kroz igru tražili što više prilika pred njihovim vratima i u tomu smo uspjevali. Napadali smo s dosta igrača koji su dolazili u završnicu. Znamo što nas čeka u novoj sezoni I bez ofenzivnog nogometa nema ni neke veće mogućnosti za iskorak. Drago mi je da su i moji golovi bili plod naše dobre suradnje i kombinatorike na terenu. Idemo sada tako i nastaviti.