Završnu provjeru Bijelo-plavi imaju ovoga četvrtka na gostovanju u Slovačkoj.

Bijelo-plavi će „generalku“ uoči službenog starta nove sezone imati ovoga četvrtka, 18. srpnja, u Slovačkoj gdje će im protivnik i domaćin biti DAC Dunajska Streda. Bilo je planirano da se posljednja provjera upriliči u Osijeku, na našoj Opus Areni, međutim, neke su opcije u tom smislu ipak ostale nerealizirane, da bi na kraju došlo do dogovora sa Slovacima kojima će to također biti završni ispit uoči njihovog europskog nastupa, također u Konferencijskoj ligi. Susret između DAC-a i Osijeka na MOL Areni počinje u 18 sati i domaćin je osigurao livestream, tako da će i naši navijači imati priliku pogledati ovaj dvoboj, klikom na postavljeni link na klupskoj web stranici.

https://www.youtube.com/live/TN93h4Pbaqg

Žuto-plavi su prošle sezone bili drugi u državnom prvenstvu u kojem je apsolutno dominirao Slovan iz Bratislave. Ostali su 15 bodova iza prvaka s učinkom od 16 pobjeda, 10 remija i 6 poraza uz gol-razliku 49:32. U njihovim su redovima i dvojica hrvatskih igrača: bivši prvotimac Hajduka Ivan Dolček i nekadašnji Dinamovac Bartol Barišić. Nama je svakako najpoznatiji Ladislav Almasi koji je donedavno bio u osječkom sastavu, da bi ga sada Banik posudio DAC-u. Gledajući podatke na Transfermarktu, izdvaja se srpski vratar Aleksandar Popović, procijenjen na 2 milijuna eura, dok upola manji iznos stoji uz mladog mađarskog veznjaka Milana Vitalisa i desno krilo Mateja Trusa. U prethodnim kontrolnim ogledima igrali su bez golova s bečkom Austrijom, izgubili od slovačkog drugoligaša Vyškova sa 4:1 i svladali Gyor s 2:1.

Prvotimcima se (opet) pridružio i mladi Farkaš

Federico Coppitelli odlučio je u Dunajsku Stredu povesti 23 igrača. Novo lice u odnosu na nogometaše koji su odradili pripreme u Bad Kleinkirchheimu je veznjak juniorske momčadi Niko Farkaš koji je u tjednu prije odlaska u Austriju već bio priključen treninzima i pritom je ostavio prilično dobar dojam. Upitan je nastup stopera Styope Mkrtchyana uslijed određenih problema koje je Armenac osjetio u trbušnom zidu pa je realnija opcija da će od starta utakmice na toj poziciji krenuti Andre Duarte, u tandemu s Lukom Jelenićem. Vidjet ćemo, uostalom, za koju će se jedanaestoricu odlučiti šef stručnog stožera, a time i spoznati tko će imati najbolje startne pozicije uoči 25. srpnja i europskog domaćinstva Levadiji ili Šiauliaiju.