Vrlo zanimljiva je bila utakmica dva sudionika kvalifikacija Konferencijske lige, uz pet golova i puno šansi.

„Generalku“ su Bijelo-plavi imali protiv viceprvaka Slovačke, momčadi DAC-a u Dunajskoj Stredi, a vrlo sadržajan susret je završio pobjedom Slovaka 3:2. Već u 5. minuti mogli smo povesti kada je nakon pogreške u zadnjoj liniji DAC lopta na rubu šesnaesterca došla do Matkovića. Uslijedio je snažan, ali ne i precizan udarac. Odmah potom malo se zaigrao i naš Čavlina, no nisu ipak domaći došli u poziciju za udarac… No, u 7. minuti domaćin stiže do prednosti. Loptu je Vitalis iz središnjice pravodobno uputio prema hitrom Redžiću na desnu stranu, ovaj je ušao u kazneni prostor uz pratnju Jelenića i onda s desetak metara iskosa vrlo precizno loptu poslao u desni kut nemoćnog Čavline, da bi se od vratnice odbila u mrežu. Glavom je pokušao izjednačiti Lima, ali je pucao malo pokraj vratiju. U 16 minuti Dolček je pobjegao Duarteu, ušao u 16 metara i ljevicom odlično šutirao, srećom pa se lopta od grede odbila izvan terena. I Osijek je zatim imao lijepu priliku, međutim, kada se spremao na udarac pred vratima Popovića, Matković je skrivio prekršaj nad protivničkim igračem. I kojih 60-sekundi kasnije isti je igrač u kaznenom prostoru Žuto-plavih, ali nije izravno pucao, a ni pokušaj proigravanja Miereza nije uspio.

Lijepa i brza kontra za 1:1

Odmah je uslijedilo novo uzbuđenje na suprotnoj strani, kada je u naletu ponovno Dolček, no sada je Duarte dobro reagirao. Izjednačili smo u 25. minuti iz odlično odigranog protunapada kojega je povukao Pušić. Loptu je proslijedio desno do Miereza, a ovaj je idealno asistirao utrčalom Matkoviću koji s lijeve strane, sa 6-7 metara, prizemno matira Popovića. Već u sljedećem napadu mogli smo i povesti i to nakon prekida, na loptu su krenuli Dimun i Lima, a domaći vratar spašavao je mrežu odličnim refleksom kada se činilo da će to biti novi pogodak. Prije odlaska na odmor još je zaprijetio Mierez. Čelom je loptu poslao iznad grede. U 48. minuti Matković proigrava Ramona čiji je udarac blokiran pa je ostalo 1:1. Tri minute kasnije Lima je duboko u šesnaestercu fino asistirao Mierezu, a ovaj s desetak metara pogađa gredu! I Pušiću je malo nedostajalo da bude strijelac kada je lopta završila na vanjskom dijelu mrežu. U 71. minuti Mierez je glavom spustio loptu za Soldu koji iz blizine pogađa mrežu, ali je označeno zaleđe iako sumnjamo da je pomoćni sudac pritom bio u pravu...

Almasi zabio u 90. minuti

I onda, u 74 minuti domaćin opet vodi. Andzouana je pucao sa 14 metara, Čavlini je jedan igrač DAC-a uspio zasmetati te je samo kratko odbio loptu na koju je natrčao Bernat i iz peterca postigao pogodak. U 78. već je bilo 2:2. Komplicirali su domaći, iskoristio je to Ademi i odmah proigrao Miereza koji produžuje loptu do Pušića i uslijedila je mirna realizacija s 12-13 metara. I kada se očekivao kraj utakmice, u 90. minuti, zabio nam je naš dojučerašnji igrač Almasi. Herc ga je pronašao pred vratima Čavline, a nekadašnji slovački reprezentativac odlično se snašao u toj situaciji, primio loptu na prsa i onda sa 6 metara spretno naciljao lijevi gornji kut za konačnih 3:2.

Osijek je igrao u sastavu: Čavlina, Guedes, Duarte, Jelenić, Jurišić (od 79. Cvijanović), Nejašmić (od 79. Mikolčić), Soldo (od 72. Ademi), Pušić, Lima (od 61. Jugović), Matković (od 72. Omerović) i Mierez (od 79. Bukvić).