Uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige u Bakuu igramo u četvrtak s početkom u 18,30 sati.

Nakon dramatičnog raspleta u derbiju s Dinamom, što je već postala tradicija kada s njima igramo na Opus Areni, opet ćemo se „prešaltati“ na europski kolosijek. Na red nam dolazi uzvratna utakmica 3. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige i susret protiv Zire u Bakuu koji je na rasporedu u četvrtak, 15. kolovoza. Igrat će se na Dalga Areni, stadionu čiji je kapacitet 6.500 mjesta s početkom u 18,30 sati po hrvatskom vremenu što je dva sata više u Azerbajdžanu. Inače, Zira samo svoje međunarodne dvoboje igra na tom mjestu, budući da njezin mali olimpijski kompleks ne udovoljava kriterijima UEFA-e za ovaj stupanj natjecanja.

Mkrchyan ne putuje u Azerbajdžan

Pojavio se problem za koji smo znali da je izvjestan već nakon što nas je ždrijeb spojio sa Zirom. Naime, zbog vrlo napetih odnosa između Azerbajdžana i Armenije, naš stoper Styopa Mkrtchyan koji je inače armenski reprezentativac, mora silom prilika propustiti ovo gostovanje, dakako iz sigurnosnih razloga i izbjegavanja potencijalne situacije koja bi uvjetovala bilo kakve komplikacije po slijetanju u Baku. Zahtjevat će to, stoga, i određene promjene u zadnjoj liniji i Federico Coppitelli će potražiti rješenje koje trenutno smatra najboljom opcijom. Jasno je da nam je susret itekako bitan za nastavak naše europske priče, a vidjeli smo prošloga tjedna na Opus Areni da možemo nadigrati protivnika koji se doslovno izvukao u sudačkoj nadoknadi vremena. Svi očekujemo da će Zira pred svojom publikom biti poduzetnija u smislu napadačke orijentacije i da će posao biti teži nego u Osijeku, no to može samo još više mobilizirati našu momčad da bude na svom maksimumu baš kada je najpotrebnije. Nismo ostvarili prednost na svom terenu, no pobjednički stav ne bi trebao biti upitan jer znamo što nam donosi uspjeh na ovom dalekom gostovanju. Dečki su spremni i ovaj puta dati sve od sebe, vjerujući da će zaslužiti i izboriti prolaz.

Domaćinu pokvariti računicu

Zira je prošloga vikenda u azerbajdžanskom prvenstvu ostvarila novu pobjedu. Bili su u gostima bolji od Sabaha kojega vodi hrvatski trener Krunoslav Rendulić. Rezultat je bio 0:2, a pogotke su postigli Utzig s 11 metara i Soumah. Iako je to bio njihov derbi, Sadygov je odlučio odmoriti veći broj standardnih prvotimaca te je očito bio uvjerenja da bi i igrači iz pričuve mogli uspješno odraditi ovaj posao, što se na kraju i potvrdilo. U prva dva kola osvojili su maksimalnih šest bodova uz gol-razliku 6:1 i uz Qarabag su na vrhu ljestvice. Čuli smo od njihovog kormilara već uoči osječkog dvoboja da su im europske ambicije prilično visoke i da „pucaju“ na grupnu fazu natjecanja. Vjerujemo da ćemo im u četvrtak pokvariti računicu i da ćemo u play-offu gledati naš Osijek.