Naš je dosadašnji prvotimac skupio 64 nastupa za NK Osijek, postigavši pritom 11 golova uz isto toliko asistencija.

Kristijan Lovrić više nije igrač Nogometnog kluba Osijek. Došlo je do sporazumnog raskida ugovora koji je, inače, vrijedio do kraja lipnja 2026. i krilni je napadač slobodan u izboru nove sredine. Kao što je poznato, ove sezone nije konkurirao za momčad, prethodno je izrazio želju za odlaskom pa je ostao na 64 službena nastupa u razdoblju od veljače 2022. do svibnja tekuće godine. Pritom je postigao 11 golova i upisao isti broj asistencija. Došao je kod nas iz redova HNK Gorica u jednom od najvećih ulaznih transfera u povijesti NK Osijek, kao potencijalni hrvatski reprezentativac. Zasigurno je želio napraviti puno toga, to je uostalom cilj svakoga sportaša, a svjestan je i sam da se od njega jako puno očekivalo s obzirom na neupitne igračke kvalitete.

„Navijači su me po dolasku učinili najsretnijim čovjekom na svijetu“

Iako nije i ne može biti zadovoljan učinkom kojega je ovdje imao, na rastanku s Bijelo-plavima ne prosipa nikakvu gorčinu. Naprotiv, odlazi s porukom koja je posebno upućena navijačima.

Osijek je jedna od najljepših priča u mome životu! Upoznao sam ovdje puno dobrih ljudi, stekao nova prijateljstva i ne mogu reći ništa loše ni o klubu, ni o gradu. Naprotiv, samo ono lijepo će mi ostati u sjećanju. Nekada se stvari u životu, pa tako i u nogometu ipak ne poklope kako svi želimo. Mislio sam da će biti puno ljepše, rezultatski uspješnije, da ćemo napraviti nešto veliko, zbog toga sam uostalom i došao. Moram reći da su me umnogome zaustavile i ozljede koje sam imao, spriječile me da pružim zaista sve ono što znam i mogu. Navijačima dugujem jedno veliko hvala na svemu, učinili su me prilikom dolaska u Gradski vrt najsretnijim čovjekom na svijetu! Onaj doček ću zauvijek pamtiti, to je trebalo doživjeti i zbog njih mi je najviše žao što nismo bili prvaci, kada smo se one sezone borili za titulu. Imat ću tu emociju zauvijek. Hvala svima u klubu, baš svima s kojima sam surađivao. NK Osijek ostaje u mome srcu i želim mu sve najbolje. Igrači odlaze, mijenjaju se, a klub i navijači ostaju. Sretno Bijelo-plavi!

Zahvaljujemo se i mi Kikiju na doprinosu kojega je dao na zelenom terenu. Baš kako je i sam rekao, moglo je sve skupa biti i ljepše i bolje, no u sportu nije lako i jednostavno postići nešto optimalno. Lovriću želimo uspješan nastavak igračke karijere!