Igračka legenda Bijelo-plavih ima ozbiljnih problema s vidom, iza njega su i dvije operacije, no veliki je optimist kao i uvijek.

Puno je ovih dana stiglo upita i na našu adresu glede zdravstvenog stanja nekadašnjeg igrača NK Osijek i istinske klupske legende Bakira Beširevića. Naime, nedavno se proširila vijest da bivši istaknuti lijevi bočni Bijelo-plavih ima velikih problema s vidom pa su se mnogi njegovi bivši suigrači kao i navijači javljali i njemu kako bi mu pružili podršku, dakako i pomogli na bilo koji način. Mi smo ga, dakako, također kontaktirali, čuli se sa njim i doznali o čemu je zapravo riječ…

Da, imam genetsko oštećenje rožnjače što sam naslijedio od svoga oca koji je također imao problema s vidom, ali u manjoj mjeri. Prije dvije godine sam osjetio određene promjene i krenuo sam na preglede, da bi u jednom trenutku došao u fazu terapije kada mi je bio nužan operativni zahvat. U listopadu prošle godine to je u tuzlanskoj bolnici odrađeno na lijevom oku, a 21. lipnja ove godine u Sarajevu mi je operirano i desno oko. Poznati liječnici dr. Nikica Gabrić i dr. Ratomir Lazić su napravili što su mogli i morat ćemo pričekati neko vrijeme kako bi se pokazalo u kojem smjeru ide taj oporavak, odnosno čišćenje oka, pričao nam je popularni Baka ili Bešir kako smo ga zvali u vrijeme kada je kroz cijelo jedno desetljeće nosio dres našeg kluba.

Pozdrav svima u klubu i gradu, posebno navijačima Osijeka!

Kaže da mu je vid na lijevom oku trenutno sužen na nekih 15 posto, a što se tiče desnoga nada se kako će nakon nekoliko mjeseci situacija biti takva da mu se vidno polje vrati na 50-60 posto.

Slika mi je sada blijeda i maglovita, smeta mi svjetlost i svaka promjena koju i vrijeme sa sobom donosi. Idem na terapije svaka 3-4 dana iz Orašja u Sarajevo i nadam se da bi se sve to moglo poboljšati. Mogu se kretati, no teško mi je prepoznati ljude koji mi se obraćaju čak i iz neposredne blizine, dakako i gledati TV jer sve su to naprezanja. Nekada bude bolje i bistrije, a već sutradan mi se sve zamuti. Nije isključena ni opcija transplatacije rožnjače, no ipak vjerujem kako ću uz terapije doći do tih nekih 50-60 posto vidljivosti na desnom oku što bi me naravno zadovoljilo u ovakvim okolnostima.

Bakir je, inače, dobro raspoložen, uvijek je spreman našaliti se i u trenucima kada mu zasigurno nije lako, ali je uvijek bio i ostao optimist. Nije propustio priliku zahvaliti svima koji mu se javljaju, pozdraviti svoje prijatelje u klubu i gradu na Dravi kao i sve navijače Osijeka koji su voljni i sasvim konkretno djelovati u smislu pomoći Bešireviću kroz određene humanitarne akcije, ako bi situacija zahtijevala neke nove operacije ili pak spomenutu transplataciju. Sretno Baka, uz tebe smo!