Osijek je izgubio od Rijeke na Opus Areni, a neke su se stvari ponovile iz prethodnih ovosezonskih utakmica.

Naravno da je među Bijelo-plavima bilo prisutno nezadovoljstvo nakon još jednog domaćeg poraza i učinka kojega dosad imamo. Učestali kiksevi i tako jeftino primljeni golovi jednostavno preskupo koštaju pa je i Rijeka to iskoristila i odnijela bodove s Opus Arene. Golovima Radeljića u prvom i Pašalića u drugom poluvremenu, slavila je s 2:0. Trener Osijeka Federico Coppitelli ovako je prokomentirao taj ishod i nastup svojih izabranika:

Teška noć za nas. Nismo mogli znati da ćemo opet napraviti pogrešku koja onda usmjeri utakmicu u drugom pravcu. Mlada smo momčad, dogodila nam se još jedna pogreška i to je onda teško za naše samopouzdanje. I moram biti iskren, ako ne igramo dobro protiv kvalitetnog protivnika s vrlo dobrim napadačima, moramo biti odvažni i puni samopouzdanja. Poslije tog kiksa igrali smo da ga ne ponovimo. Utakmica je pritom bila dosta izjednačena, ali su oni pokazali veću kvalitetu, više odlučnosti i jaču individualnost. Stoga su na kraju i pobijedili. Nakon što su stekli prednost, nisu nam stvorili previše šansi. Imali smo i mi neke svoje prilike. Ovo je također poruka našim navijačima da su bili odlični u podršci momčadi.

„Ostaje nam strpljenje te pošten rad i odnos“

Šef stručnog stožera je ostao u nevjerici da je bodovni učinak ovako skroman, ističući kako je Osijek zavrijedio više od ovoga što trenutno ima.

Mislim da nismo zaslužili biti u ovoj poziciji s ovakvim rezultatima. Vjerujem da zaslužujemo bolje. No, sada imamo jako bitnu utakmicu u Splitu, nakon čega nam slijedi stanka, a tada će završiti i prijelazni rok. Potom ćemo imati pet dvoboja koji će za nas biti posebni bitni. Možemo biti sigurni da nakon tih utakmica nećemo biti na ovoj poziciji na kojoj smo sada. Vjerujem u naš rad, no opet – u neugodnoj smo situaciji. Događaju nam se te učestale pogreške, ali ipak ne zavrijeđujemo biti ovdje gdje smo sada. Moramo biti strpljivi, imamo vrlo mladu momčad, dobru i kvalitetnu. Imali smo dobrih izvedbi, jedino nam ostaje strpljenje i pošten odnos prema navijačima i klubu te nastaviti raditi dalje. Ludo je na neki način da smo zasad na samo jednom bodu, mogli smo napraviti više protiv Šibenika, Dinama i Gorice. Ako se vratimo na te utakmice, gotovo je nevjerojatno da su završile na onakav način. No, ovo je sada naša stvarnost, moramo se s njom suočiti i napraviti sve što možemo kako bismo to promijenili. Imali smo dosad problema s tranzicijom u momčadi, no osobno ne pravim dramu iako osjetim gorčinu zbog ovih rezultata.