Davor Rupnik dugi niz godina je nosio bijelo-plavi dres, bio je kratko i šef stručnog stožera, a sada je u Školi nogometa.

Trener naših juniora i višegodišnji standardni prvotimac NK Osijek, Davor Rupnik ovoga četvrtka slavi svoj 53. rođendan. Dakle, rođen je 29. kolovoza 1971. u gradu na Dravi, a potječe iz prave nogometne obitelji budući da mu je otac Zdravko uspješno nosio bijelo-plavi dres tijekom sedamdesetih godina prošloga stoljeća, a Zdravkov stric Franjo (popularni Frane) bio je istinska klupska legenda nekadašnjeg Proletera. Davor je, pak, u seniorskoj osječkoj momčadi debitirao još u bivšoj Saveznoj ligi, u proljeće 1991. godine, da bi u eri HNL-a bio jedan od najstandardnijih prvotimaca, sve do lipnja 1998. Statistika kaže da je ukupno odigrao 186 utakmica za svoj matični klub.

Odnedavno je trener naših juniora

Bio je zahvalan veznjak, prava radilica u sredini terena, nerijetko i prgav, ali onako pozitivno, u službi momčadi i rezultata. Jedno je vrijeme stoga bio i u kapetanskoj ulozi. Po odlasku iz Gradskog vrta nastupao je za izraelski Hapoel iz Tel Aviva, zatim u istoj državi i za Bnei Yehudu te po povratku u Osijek nakratko je zaigrao u Metalcu da bi karijeru završio u slovenskom klubu NK Šmartno. Posvetio se potom trenerskom poslu i u kolovozu 2013. postao je šefom stručnog stožera Bijelo-plavih, ali se u to vrijeme nije duže zadržao na toj dužnosti. U HNL-u je još vodio i Cibaliju. Odnedavno je u našoj Školi nogometa, postavljen na mjesto trenera juniorske momčadi. Roša, želimo ti sretan rođendan i sve najbolje!