Pioniri Osijeka bili su bolji od Slaven Belupa, kadeti su nam izgubili, a juniore u subotu očekuje domaći ogled s Dinamom.

Ovoga smo tjedna imali i utakmice takozvanog međukola Prve lige mladeži u dvije kategorije. Bili smo domaćini Slaven Belupu na Opus Areni uz polovičan uspjeh kojega su ostvarile naše momčadi iz Škole nogometa. Pioniri su bili vrlo uvjerljivi i slavili su sa 4:0 te se zasluženo na kraju veselili. Vodeći je pogodak postigao Šimun Petar Jaman iz kaznenog udarca u 19. minuti, potom su gosti u dva navrata nes(p)retno pogađali vlastitu mrežu da bi konačan rezultat postavio Teo Šibalić u 57. minuti susreta. Učenici Ante Bekavca imaju četiri osvojena boda iz prva dva kola i ovoga vikenda gostuju kod Solina.

Juniori u subotu dočekuju Dinamo

Kadeti su, pak, izgubili od Koprivničana u vrlo zanimljivom susretu koji je ponudio puno nogometnih čari, ali i onih drugih, manje lijepih trenutaka na terenu, barem što se tiče poraženog sastava. „Farmaceuti“ su prvi došli u vodstvo golom u 30. minuti, zatim je Marino Perković izjednačio pet minuta kasnije, a za preokret se pobrinuo Niko Košir u 44. Gosti iz jedanaesterca zabijaju za 2:2 u 62. minuti, potom naša momčad ne koristi dosuđeni penal da bi kazna uslijedila u 77. minuti kada je bilo završnih 2:3. U ovoj smo konkurenciji nakon dva uvodna kola za sada bez boda, a izabranici Mateja Žitnjaka također će u sljedećoj utakmici gostovati u Solinu. Što se tiče juniora NK Osijek, oni će u 4. kolu ove subote, 31. kolovoza, dočekati vršnjake iz zagrebačkog Dinama, a susret u kampu Opus Arene počinje u 10 sati.