Osijek i Dinamo podijelili su bodove proteklog vikenda, a odlični su bili kadeti koji su uvjerljivo slavili u Solinu.

Sve su tri naše momčadi proteklog vikenda odigrale svoje utakmice u Prvoj ligi mladeži. Juniori su u 4. kolu ugostili zagrebački Dinamo na Opus Areni i pritom remizirali 1:1. Modri su poveli u 11. minuti, a Osijek je izjednačio u 47., autogolom suparničkog igrača nakon što je Ivan Barić ubacio loptu prema vratima Zagrepčana. Gosti su imali veći posjed, no naši su nogometaši bili dobro postavljeni, visokim su presingom onemogućili suparnika da razvije svoju igru, a u samoj završnici Bijelo-plavi su mogli doći i do pobjede jer se Barić našao u šansi koja je ipak ostala neiskorištena. Sastav je bio sljedeći: Grahovac, Mladinović, Perić (63' Livić), Kolarik, Begović, Bilić (63' Dabić), Peček, Farkaš, Mićić (85' Šainović), Grgić (46' Nemet) i Barić. Na ljestvici vode Hajduk, Lokomotiva i Dinamo s po 10 osvojenih bodova, Osijek je za sada na jednom bodu.

Efikasni kadeti zabili pet golova Solinjanima

Kadeti su nam bili vrlo uvjerljivi na gostovanju kod Solina slavivši s 5:0. Prvo su domaći igrači postigli autogol u 35. minuti, potom je Marino Perković povisio na 0:2 u 40., a isti je igrač zabio i za novo povećanje vodstva u 52. minuti. Za 0:4 pogodio je Luka Krstić (68'), dok je konačan rezultat postavio Mateo Sabo (84'). Za NK Osijek su igrali: M. Kolić, Nerlović (57' Balić), Šalek, Mrkonjić, Kalem, Košir, Vragolović (57' Krstić), Ježić (83' Sabo), Jaman (67' Radoš), Perković (57' Bertić) i Gagulić (83' Jurjević). Dinamo i Slaven Belupo za sada imaju maksimalan učinak nakon tri odigrana kola, Osijek je trenutno na 3 osvojena boda.

U Solinu su nam gostovali i pioniri koji su sa svojim vršnjacima na Vranjicu, na terenu s umjetnom travom, podijelili bodove. Bilo je, dakle, neriješeno 1:1. Prvi su Solinjani došli u vodstvo i to u 38. minuti, da bi Bekavčevi učenici stigli do izjednačenja u 82. minuti kada je zabio Izak Ježić. Nastupili su: Tolić, Rošta (78' Crnković), Katavić, Ježić, Lipovac, Purgar (52' Solin), Krasnić (46' Dragić), Š. Jaman (48' Ravlić), Cipar, Odobašić i Šibalić (78' Ljubanović). U vodstvu su Lokomotiva i Hajduk koji imaju po 7 bodova, naši su mladići peti s učinkom od 5 bodova.