Utakmica s Hajdukom bila je oproštajna za našeg veznjaka u dresu Nogometnog kluba Osijek.

Naš standardni veznjak Darko Nejašmić rastao se od Bijelo-plavih i grada na Dravi u kojem je proveo nešto više od tri godine. I on i NK Osijek odlučili su prihvatiti ponudu koju je dobio od Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa je 25-godišnji Splićanin završio svoj  igrački opus na Opus Areni. Kao što je poznato, ušao je Neja u posljednju godinu svoga ugovora, a kako je proteklih dana iz Benfice doveden Tiago Dantas, lakše je podignuta rampa za njegov transfer o kojem se već neko vrijeme pričalo, ali se ipak pričekalo s realizacijom. Tako je utakmica s Hajdukom, iz kojega je svojedobno stigao u Gradski vrt, Darku bila i posljednja u našoj momčadi. Pristupio nam je u srpnju 2021. i odmah pokazao da je pravo pojačanje. Debitirao je protiv Šibenika 16.7.'21 kada smo pobijedili 3:0, a tijekom igranja za Osijek postigao je 8 golova te zabilježio 5 asistencija u svojih 113 službenih nastupa.

Vrhunski profesionalac koji je pošteno odradio svoje

Ostat će u statističkim podacima zapisano da je prošle sezone zaigrao doslovno u svakoj utakmici koju smo imali na domaćoj i inozemnoj sceni, bez ijednog izostanka! Pokazao se od prvog dana kao vrhunski profesionalac i vrlo korektan igrač i čovjek s kojim je bilo ugodno surađivati u svakom pogledu. Stoga je zaslužio ponijeti i kapetansku vrpcu na nekim utakmicama u posljednje vrijeme.

Od prvog dana sam govorio da mi je u Osijeku odlično i da su me svi tako i prihvatili. Zahvalan sam na tomu, baš kao i moja obitelj. S moje strane sam uvijek nastojao dati svoj maksimum, ne samo na svakoj utakmici, nego i na svakom treningu. Bilo je sigurno puno lijepih trenutaka, naravno da u sportu kao i u životu općenito ima i onih manje ugodnih, ali tako to ide. Sada je došlo vrijeme za rastanak i neku novu epizodu za koju sam se odlučio u svojoj karijeri. Bijelo-plavima, naravno, želim puno sreće i uspjeha, a navijačima zahvaljujem na korektnosti i podršci. Hvala svima, poručio je Nejašmić.

Darku smo zahvalni za sve što je pružio u NK Osijek i želimo mu prije svega dobro zdravlje, dakako i sreću u nastavku igračke karijere!