Susret 6. kola SuperSport HNL na rasporedu je u nedjelju od 17,30 sati na našoj Opus Areni.

Nakon reprezentativne stanke Bijelo-plavima slijedi serija utakmica, kako je to rekao i naš trener Federico Coppitelli, u kojima se bodovni saldo naprosto mora značajno povećati u odnosu na dosad osvojeni bod kojega imamo s gostovanja u Velikoj Gorici. Prva zadaća u tom smislu očekuje nas u nedjelju, 15. rujna, kada će na Opus Areni gostovati koprivnički Slaven Belupo, a susret počinje u 17,30 sati. Sve je kristalno jasno u smislu očekivanja i u ovom 6. kolu imamo samo jedan izbor – to je prva prvenstvena pobjeda ove sezone!

Novi igrači su imali malo više vremena za prilagodbu

U prethodnih pet dvoboja nismo ostvarili pun pogodak i naravno da se to naprosto mora promijeniti. Nitko pritom ne misli da će biti lako, daleko od toga, no igramo na domaćem terenu, momčad zna što joj je činiti u okolnostima u kojima se našla, tako da vjerujemo kako ćemo na kraju tjedna okrenuti novu stranicu i da će to biti početak pozitivnog rezultatskog niza. Imamo četvoricu novih igrača koji će prvi puta biti u sastavu (ili na klupi) na našem stadionu, to su Jorge Hernâni, Alessandro Tuia, Tiago Dantas i Arnel Jakupović. Vjerujemo da su se u međuvremenu malo bolje upoznali sa suigračima, što se doduše ne može reći za Jakupovića jer on još uvijek čeka prvi trening s Bijelo-plavima. Naime, odmah nakon ogleda s Hajdukom produžio je u Beč na okupljanje reprezentacije Austrije. Znamo da stručni stožer više ne može računati na Darka Nejašmića koji je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, no u veznom redu bi moralo biti onih koji će na pravi način upotpuniti tu prazninu i pokazati da mogu biti optimalna „šestica“.

Koprivničani su iskusna i dobra momčad

Farmaceuti sigurno, baš kao i mi, što prije žele napustiti poziciju koju trenutno zauzimaju na ljestvici. Shvatili su ozbiljnost situacije, bez obzira što je još uvijek vrlo rana faza ligaškog natjecanja, da bi mogli upasti u ozbiljne probleme pa su pojačali svoje redove. Povratnici u Slaven Belupo su Ivan Dolček i Alen Grgić, a došao im je i reprezentativac Sjeverne Makedonije Ilija Nestorovski, nekad prvi strijelac HNL-a, iz vremena dok je igrao u zaprešićkom Interu. Kormilo im je nakon raskida suradnje s Ivanom Radeljićem preuzeo bivši trener Varaždina Mario Kovačević koji je uspješno prevladao svoje zdravstvene probleme i vratio se poslu i nogometu. Koprivničani imaju iskusnu i dobru momčad, jasno je da će na Opus Areni dati sve od sebe da izvuku pozitivan rezultat, međutim, krajnje je vrijeme da se i mi veselimo bodovima. U tom smislu i ka tom cilju idu sva naša razmišljanja u iščekivanju nedjeljne utakmice.