U posljednjih desetak dana čak je 14 igrača NK Osijek bilo u raznim nacionalnim vrstama.

U proteklih desetak dana dosta je naših nogometaša bilo angažirano u raznim reprezentacijama. Arnel Jakupović nije dočekao šansu s klupe za svoju premijeru u najboljoj selekciji Austrije koja je u Ligi nacija igrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom u Ljubljani i izgubila 2:1 od Norveške u Oslu. Stoga će morati pričekati novo okupljanje da bi ostvario svoju veliku želju i zaigrao uz Sabitzera, Laimera, Arnautovića i ostale.  Styopa Mkrtchyan nije zbog ozljede mogao nastupiti za Armeniju u dvobojima s Latvijom (pobjeda 4:1) i Sjevernom Makedonijom (poraz 2:0).

Najviše smo igrača imali u našoj U-21 vrsti koja je nastavila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Farski otoci su pobijeđeni s 2:1 na stadionu SC Rudeš u Zagrebu dok se od vrlo jakog Portugala izgubilo u Karlovcu rezultatom 0:2. U oba susreta na vratima je maksimalnu minutažu odradio kapetan Nikola Čavlina kao i Marko Soldo na poziciji zadnjeg veznog. Protiv Farana je Domagoj Bukvić igrao na boku dok je Anton Matković u igru ušao u 59. minuti, no zato je kao krilo bio starter u ogledu s Portugalcima i na terenu proveo 66 minuta. U tom susretu mjesto u početnoj postavio zauzeo je i Ivan Cvijanović uz lijevu aut-liniju. Hrvatska je trenutno na trećem mjestu s bodom zaostatka i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu Grčku.

Živković, Barić i Peček se upisali među strijelce

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine prvo je na sarajevskoj Grbavici izgubila od Austrije s 0:2, a potom je isti ishod bio i na njihovom gostovanju kod Francuske u Le Mansu. U prvoj utakmici Nail Omerović nije igrao dok je s Francuzima na travnjaku proveo 55 minuta i to u veznom redu, da bi potom bio zamijenjen. BiH je četvrta u skupini i više nema nikakve izgleda za plasman na završnicu kontinentalne smotre.

Hrvatska U-19 reprezentacija imala je turnir prijateljskog karaktera u Podravini, odnosno Međimurju. U visokoj pobjedi od 5:1 nad Južnom Korejom Filip Živković je ušao s klupe u 46. minuti, baš kao i Niko Farkaš. S Englezima je bilo neriješeno 1:1, Živković je na terenu proveo 75 minuta i nad njim je bio kazneni udarac kod vodećeg gola naše selekcije. Starter je tada bio i Farkaš koji je zamijenjen u 66. minuti. Što se tiče ogleda s Italijom, također je bilo neriješeno, uz rezultat 2:2. Filip je zabio za naše vodstvo od 2:1 i odigrao cijelo drugo poluvrijeme, a Niko je aktiviran s klupe u 32. minuti.

Nacionalna vrsta U-18 također je imala tri nastupa proteklih dana. Od Poljske se izgubilo 1:2, pri čemu je Fran Peček odradio posljednjih šest minuta, a Ivan Barić je cijelo vrijeme ostao na klupi. Zatim je bio pravi vatromet pogodaka u susretu s Južnom Korejom uz pobjedu od 5:3. Tada se Barić upisao u strijelce, a inače je igrao do 55. minute, kada je ušao Peček i također pogodio suparničku mrežu. U posljednjem nastupu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima slavilo se s 2:1. Fran se našao u početnih 11 i odigrao je 50 minuta, da bi Ivan tada bio aktiviran iz pričuve.

I za kraj, nešto kratko i o nastupima hrvatskih reprezentativaca u selekciji U-16. Oni su putovali u Barcelonu gdje su odigrali dvije prijateljske utakmice s vršnjacima iz Saudijske Arabije. Prvu su riješili u svoju korist s uvjerljivih 4:0, a u drugoj nije bilo golova. Od naših su igrača nastupili Mateo Sabo i Nemanja Kolarević.