Naš trener vjeruje kako će njegovi izabranici u nedjelju krenuti uzlaznom rezultatskom putanjom.

U nedjelju u 6. kolu SuperSport HNL naša momčad dočekuje koprivnički Slaven Belupo. S obzirom na vrlo skroman dosadašnji bodovni učinak, jasno je da svi očekujemo prvu ligašku pobjedu ove sezone. To je uoči ovoga dvoboja poručio i trener Federico Coppitelli.

Da, govorimo to praktički stalno u našim najavama. Vrijeme prolazi i moramo početi pobjeđivati. Uvijek je to poruka koju šaljemo našim navijačima koji nas podržavaju, da je vrijeme da i mi osjetimo tu strast pobjede u HNL-u. To vrijedi  za našu momčad, stručni stožer i sve ljude koji rade u klubu. Već sam pričao o tomu da smo prolazili manje i veće prepreke kroz ovo razdoblje, ponekad nam je i sreća okrenula leđa. No, sada nije vrijeme za razgovor o prošlosti, nego za utakmicu koju igramo u nedjelju. U njoj baš jako želimo pobijediti i pružiti tu radost svima koji vole NK Osijek, istaknuo je šef stručnog stožera.  

Pokazati ono najbolje od sebe

Izgubljeno u sportu nije lako nadoknaditi, no uvijek pogled mora biti usmjeren prema budućnosti. Više nema odlazaka i dolazaka pa i Coppitelli zna na koga definitivno može računati u nastavku sezone.

Imamo dosta manjih ili većih problema koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Ne zbog nekog pritiska uslijed rezultata, svaka utakmica za profesionalnog igrača i trenera je takva da se svi moramo potruditi i pokazati ono najbolje što znamo. Naravno, zbog ovakvog početka sezone, svi smo itekako „gladni“ pobjede. Nismo u proteklom razdoblju smišljali nikakav alibi, nego se posvetili razmišljanju što svatko od nas može i treba učiniti drukčije da bismo bili uspješniji. Svi smo na istoj liniji i za nas sada počinje onaj drugi dio sezone. Naš je primarni cilj napraviti sve da se naši novi igrači uklope u momčad, Jučer je bio dan kada su nam se svi igrači vratili s reprezentativnih obveza i počeli smo se pripremati za nedjelju.

Slaven Belupo je promijenio momčad i ima iskustvo

Protivnik je posljednji na ljestvici, ima također samo jedan bod, no sigurno nije slaba, a još manje neiskusna momčad. Naprotiv…

U završnici prijelaznog roka Slaven Belupo je angažirao dosta igrača, promijenili su momčad i imaju iskustvo s dva vrlo dobra napadača. Jednoga od njih Karla Butića jako dobro poznajem jer sam ga trenirao u Torinu dok je bio tamo u kadru U-20. Bio sam mu trener u sezoni u kojoj je zabio 30 golova tako da znam za njegove kvalitete. Sada je za nas najvažniji taj prvi korak na putu ka pobjedi jer kada do nje dođemo, kao mlada momčad, znam da se nećemo zaustaviti tako lako.

Napokon je i Jakupović u treningu

Za razliku od utakmice s Hajdukom, zdravstveni bilten naših igrača je povoljniji, što također ohrabruje kormilara Bijelo-plavih.

Za nas je važan i oporavak nekih igrača. U Splitu smo ostali bez Ademija već na početku utakmice, nismo imali ni Pušića, a Jugović nam je bio bolestan. Znamo da su to vrlo važni igrači za nas i sada su se oporavili. Stigli su nam Dantas, Hernani i Tuia, kao i Jakupović koji  je proteklih dana morao biti s reprezentacijom. U Split je došao bez ijednog treninga, sada nam se napokon priključio i imat će vremena za prilagodbu. To naravno još i više vrijedi za nove igrače koji su nam ranije pristupili. Vjerujem da ćemo u konačnici sada biti ono što smo bili u prvim utakmicama sezone, momčad s dobrim identitetom koja nas sve može učiniti ponosnima. I naravno, želimo u nedjelju pobijediti, više od ičega!