Osijek je prvi puta pobijedio u prvenstvu ove sezone, što je bila i najvažnija zadaća naše momčadi.

Gol Petra Pušića iz 15. minute dvoboja sa Slaven Belupom, nakon dobrog centaršuta Domagoja Bukvića i povratne lopte glavom Arnela Jakupovića, bio je dostatan za našu pobjedu u 6. kolu SuperSport HNL-a pred 3.240 gledatelja na Opus Areni. Naglašavalo se prije ove utakmice kako je daleko najvažnije osvojiti sva tri boda i ta je zadaća ispunjena, dok će se zasigurno poraditi na tome da Bijelo-plavi imaju što manje onih minuta na terenu koje nisu bile dobre.

Podsjećam da smo, recimo, u prve tri utakmice u prvenstvu imali vrlo dobrih izvedbi kada nismo zaslužili gubiti ili igrati neriješeno, kako nam se to događalo. Zbog toga je ovo jako bitan rezultat za nas jer mladoj momčadi kao što je naša daje samopouzdanje. Kvalitetna smo momčad i danas smo imali jako dobro otvaranje utakmice, iako se Slaven Belupo dosta pojačao u finišu prijelaznog roka i doveo igrače koji će mu sigurno pomoći u nastavku sezone. Nismo primili gol i ne samo to, nego smo imali i dosta šansi da zabijemo više od jednog pogotka. Stoga mislim da je naša prezentacija bila dobra, naravno ne i kompletna jer to još nije moguće. U drugom poluvremenu smo imali dosta naivnih pogrešaka koje ponekad poremete ritam igre. Kao da smo se uplašili pobjede, što nije neobično za mlade dečke poput naših, izjavio je trener Federico Coppitelli.

Promijenilo se puno igrača u odnosu na start sezone

Ostat će zabilježeno da je Osijek ostvario pun pogodak, prvi ove sezone u borbi za bodove. To se prije utakmice nametalo i kao imperativ.

Sretni smo jer smo sačuvali svoju mrežu i što nam je taj pogodak kojega smo postigli bio dovoljan za pobjedu. Dakako da imamo još puno toga za unaprijediti, uostalom, ako usporedite početnih 11 koji su igrali danas s jedanaestoricom koja je startala protiv Šibenika, promijenili smo 5-6 igrača. Nije baš lako ponovno napraviti pravi balans i sve ostalo. No, opet ću ponoviti kako smo zaslužili pobijediti. To je bilo i najvažnije i sada imamo vremena za daljnji napredak. Moramo se pripremiti za srijedu i Kup u Varaždinu gdje nas čeka nova bitna utakmica. Svaka je teška i za nas kao i za sve ostale momčadi, znamo da će to biti još jedan dobar ogled u natjecanju koje nam puno znači. Bit ćemo spremni, zaključio je Coppitelli.