U susretima 5. kola Prve lige mladeži naše su momčadi osvojile maksimalnih 9 bodova.

Sve su tri naše momčadi proteklog vikenda ostvarile pobjede u Prvoj ligi mladeži i to u ogledima 5. kola. Pioniri su gostovali kod Lučkog u Zagrebu i slavili s 3:1. Prvi je zabio Josip Cipar u 38. minuti, prednosti je u drugom poluvremenu povećao Alberto Krasnić ('53), da bi se domaćin uspio „vratiti“ u utakmicu golom za 1:2 u 56. minuti. Sve dvojbe oko konačnog ishoda ovoga dvoboja otklonio je Josip Lipovac koji se upisao u strijelce ('71) i tako riješio pitanje pobjednika. Osijek je igrao u sastavu: Tolić ('84. Katić), Rošta, Katavić, Ježić, Lipovac ('84. Ljubanović), Crnković, Purgar ('64. Šibalić), Cipar, Ravlić ('64. Dragić, '84. Domazet), Odobašić ('74. Crnković) i Krasnić ('74. Solin). Na ljestvici vodi Hajduk s 13 bodova, ispred Lokomotive koja ima 11 dok su Bijelo-plavi treći i predvode skupinu od četiri momčadi koje su osvojile po 9 bodova.

Ježić dvostruki strijelac

Protiv Lučkog su u gostima igrali i naši kadeti i također su došli do sva tri boda rezultatom 4:2. Do vodstva su stigli golom Jone Ježića u 28. minuti, potom je mrežu domaćin zatresao i Luka Krstić, devet minuta kasnije. U završnici prvog dijela susreta Zagrepčani su smanjili rezultat da bi Niko Košir zabio za 1:3 u 56. minuti. Lučko je vratilo nadu zgoditkom u 70. minuti, međutim, već u sljedećem ozbiljnijem napadu Osijek ponovno odlazi na dva gola razlike, a strijelac je ponovno bio Ježić. Nastupili su: Ivanković, Nerlović ('82 Jurjević), Šalek, Mrkonjić, Kalem, Košir ('82. Bertić), Čočaj ('74. Balić), Jaman ('82. Bertić), Ježić, Krstić ('60. Perković) i Gagulić. Vodeća je Rijeka s 12, a naša je momčad trenutno osma sa osvojenih 7 bodova.

Prva pobjeda naših juniora

Juniori su nam igrali protiv Slaven Belupa. Za razliku od seniorskog dvoboja istih klubova, ovaj je susret odigran u Koprivnici. Osijek je bio bolji s 2:1 i ostvario svoju prvu pobjedu u ovoj konkurenciji od početka sezone. Mrežu domaćina načeo je Ivan Barić u 30. minuti, ubrzo zatim je bilo 0:2 autogolom jednog koprivničkog igrača, da bi Farmaceuti u 71. minuti uspjeli smanjiti rezultat, ali ne i napraviti nešto više od toga do kraja ovoga dvoboja. Za Bijelo-plave su igrali: Grahovac, Bilić, Kolarik, Begović, Mladinović, Peček, Farkaš, Perić ('57. Nemet), Grgić ('57. Mićić), Dabić ('83. Ivanković) i Barić. Lider na ljestvici za sada je Hajduk s 13 bodova, dok je Osijek na 14. poziciji sa 4 boda na svom kontu.