Znalo se da Osijek mora do pobjede u Varaždinu i to nije bilo upitno tijekom ovih 90 minuta.

Pobjeda nam nije smjela izmaknuti u Varaždinu i ta je osnovna zadaća ispunjena. Osijek je pobijedio borbenog domaćeg četvrtoligaša pred njegovim bučnim i vjernim navijačima s 3:1 i tako osigurao plasman u osminu finala nacionalnog kupa. U prvom poluvremenu mrežu Bumbara zatresao je Soldo, dok su u nastavku zabili Jakupović i Lima, a protivnik je nakon toga uspio doći do svog počasnog pogotka.

Mislim da smo imali vrlo dobar nastup jer dečki nisu imali problema s pristupom. To je najbitnija stvar u ovakvim utakmicama, u kojima se može sve izgubiti. Vidjeli smo kako se druge momčadi iz naše lige muče s ovakvim protivnicima. Odigrali smo dobro, stvorili puno šansi i primili taj jedan pogodak zbog kojega nisam sretan, ali smo generalno odradili zadovoljavajući posao. Nastavljamo naš započeti proces, a moram pohvaliti i pravu atmosferu na stadionu. Bilo je lijepo igrati u takvom ozračju, a i dobro smo se prilagodili teškom terenu, pričao je Federico Coppitelli.

Ne smije se propuštati toliko šansi

Dobar dio utakmice odigran je uz pravi prolom oblaka, po jakom pljusku što se odrazilo i na travnjak stadiona Slobode. Imao je i domaćin neke svoje prilike, međutim, Osijek je toliko puta bio u situacijama za gol, da je rezultat svakako mogao biti i značajno uvjerljiviji…

Sve skupa nam može biti dobar putokaz za dalje, primjer zrelosti za mladu momčad kao što smo mi . Sretan sam zbog ovoga što smo ostvarili, drugu pobjedu za redom, polako slažemo ciglu po ciglu u našem zidu samopouzdanja. Doduše, puno smo prilika i propustili i to je nešto na čemu moramo poraditi jer nećemo tako često imati toliko šansi. U prvom poluvremenu smo imali barem četiri-pet čistih „zicera“ za gol i šteta što to nismo iskoristili. Također nam treba i malo individualnog samopouzdanja, to je nešto što bismo mogli raditi bolje, ali sam zadovoljan. Trebala nam je ovakva utakmica da još više „pronađemo“ tu povezanost na terenu, posebno jer ponovno gradimo našu momčad.