Naš je mladi veznjak odigrao vrlo dobru utakmicu ove srijede, a upisao se i među strijelce.

Prvo ime utakmice u Varaždinu bio je mladi reprezentativac Marko Soldo. Postigao je vodeći pogodak na lijep način, rutinski i manirom klasnog napadača, u dva je navrata još uzdrmao okvir vratiju i bilo ga je na cijelom terenu. Držao je ritam igre naše momčadi i šteta je što mu se nije posrećilo postići barem još jedan pogodak u dojmljivom nastupu kojega je imao.

Stvarno je bila lijepa atmosfera, došlo je puno njihovih navijača, više nego li smo očekivali, a bilo je i naših koje treba pohvaliti jer nije Varaždin baš blizu, a i radni je dan. Nije bila lagana utakmica, borbenosti s obje strane nije nedostajalo, a mi smo ovu priču bez nekih većih problema priveli kraju i okrećemo se sljedećem protivniku. Domaćin je dobro stajao na terenu, ali smo dobro kontrolirali utakmicu i mislim da smo dobro izgledali, iako smo u nekim situacijama sigurno mogli i bolje reagirati. U cjelini gledajući, prošli smo dalje uz tri postignuta pogotka i možemo biti zadovoljni. Jedino se to moglo i očekivati, da prođemo dalje. Ozbiljno smo se postavili od početka i odradili taj posao, izjavio je Soldo.

U svega nekoliko sekundi uzdrmao gredu i vratnicu!

U samoj završnici susreta Marko je izveo nešto, što se rijetko viđa na nogometnim terenima. U razmaku od svega nekoliko sekundi, dva puta je snažno pucao s dvadesetak metara. Prvo je to učinio desnom nogom i lopta je završila na gredi, da bi koji trenutak kasnije „raspalio“ i ljevicom te uzdrmao vratnicu…

Da, nije baš da se tako često viđa, ali pucam s obje noge, nemam problem s tim. Tako da se od mene to može i očekivati, a ovaj puta se ovako „potrefilo“. Šteta što barem jednom u tim situacijama lopta nije završila u mreži… U reprezentaciji sam ove dvije posljednje utakmice odigrao na poziciji defanzivnog veznog, mislim da je to izgledalo prilično dobro, u klubu imam nešto ofenzivniju zadaću, dakle nije baš ista uloga, ali što god trener traži i očekuje od mene ja ću to nastojati ispuniti i biti na svojih 100 posto.

Bijelo-plavima u nedjelju slijedi prvenstveni dvoboj s Lokomotivom u Zgrebu, neusporedivo zahtjevniji u odnosu na ovaj u Kupu.

Naravno da nas očekuje puno teži posao nego u Varaždinu, ali ćemo tamo ići po tri boda. Jedino tako trebamo gledati na svaku nadolazeću utakmicu. Ako ulazimo s drugačijim stavom, to onda ne može izaći na dobro. Stoga idemo po pobjedu i to je – to.