U najavi utakmice s Lokomotivom, trener Federico Coppitelli je rekao kako će to biti teška zadaća protiv kvalitetnog protivnika.

Nitko više na Opus Areni ne spominje Kup i odrađen posao u Varaždinu. Isključivo je tema predstojeća prvenstvena utakmica s Lokomotivom u kojoj će naša momčad nastojati doći i do prve gostujuće pobjede ove sezone u borbi za bodove. To je veliki motiv Bijelo-plavima, a trener Federico Coppiteli, dakako, očekuje puno težu zadaću od one koju smo imali u srijedu.

Je, bit će to drukčija utakmica u odnosu na Varteks. Veselimo se svi skupa nedjeljnom dvoboju jer znamo da neće biti lako i da nas očekuje težak protivnik koji ima dugačak put zajedničkog igranja s istim trenerom. Sigurno će nam biti zahtjevan suparnik, no mi sve više rastemo i sada je važno fokusirati se na prezentaciju koju trebamo izvesti u Zagrebu, za sve ono što nas dalje očekuje. Ono što je još važnije za nas je rasti i uklopiti nove igrače u momčad i odnose među njima, to nam je sada najbitnije. Imamo dvije pobjede u nizu, malo smo se opustili i skinuli teret sa svojih leđa, novi igrači mogu malo slobodnije igrati i pokazati svoje kvalitete, što je jako bitno. Mlada smo, ali isto tako i vrlo dobra momčad, stoga u nedjelju očekujem dobru izvedbu i pravi mentalitet kako bismo ostvarili dobar rezultat i u ovoj utakmici.

Neki će dobiti veću minutažu na terenu

Za Lokomotivu možemo reći da su dobar spoj iskustva i Mladosti i vrlo često su nam utakmice s njima bile vrlo zahtjevne i neizvjesne…

Oni imaju i mlađih igrača kao i onih koji imaju puno iskustva u Ligi i znaju kako igrati i pobjeđivati. To je nešto što mi moramo popraviti. Mislim da su nam iskusniji igrači dali nešto po tom pitanju, no sada je vrijeme da i svi ostali naprave određeni iskorak i da bolje osjete momčad i znaju kako joj što više pridonijeti da bismo dobili utakmicu. Bit će to teška zadaća, ali smo spremni pružiti više minuta nekim igračima na terenu i mogućnost da pokažu svoje kvalitete. I to će također biti važno.

Coppitelli uopće ne dvoji da je naša momčad u uzlaznoj putanji, no napredak se u igri traži i na svakom treningu, dakako i u svakom sljedećem natjecateljskom nastupu.

Ne moram stalno objašnjavati naš put kojim smo krenuli ove sezone. Mislim da je najvažnije da se u svemu što radimo vidi rast momčadi i ovih igrača. I naravno, mi ponovno gradimo momčadski identitet, kroz različite igrače koje pokušavamo što bolje povezati u igri. Znam da je za neke stvari možda već kasno, ali znajte da radimo jako puno, a dečki imaju vrlo dobru radnu etiku. Kao što sam ranije već govorio, nikada nisam vidio da neka kvalitetna momčad s takvim radnim elanom dugoročno nema dobre rezultate. Naravno, oni kratkoročni se mogu promijeniti zbog poneke stative, udarca, jedanaesterca, crvenog kartona… Međutim, dugoročno uopće nemam sumnje u krajnji rezultat, zaključio je kormilar Bijelo-plavih.