Trener Bijelo-plavih imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede nad Lokomotivom u Zagrebu.

U Zagrebu smo ostvarili treću uzastopnu pobjedu i jasno je kako je sada i raspoloženje među Bijelo-plavima puno bolje nego u razdoblju do početka ove uspješne serije. Slavili smo protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj s 1:0, a za igru dobrim dijelom utakmice naša momčad svakako zaslužuje pohvale. Posebno se to odnosi na prvih 45 minuta u kojem smo zaslužili uvjerljiviju prednost s obzirom na prigode i pogođenu gredu dok je u nastavku bilo određenih problema. Međutim, teško je očekivati da protivnik baš ništa ne napravi u svojim pokušajima da izmijeni rezultat koji je za njega bio negativan. Osim toga, Osijek je i u toj dionici susreta mogao još poneki puta zatresti suparničku mrežu. U svakom slučaju, bodovi su dragocjeni i maknuli smo se s pozicije na ljestvici koja je bila sve samo ne ugodna.

Da, ovo je stvarno bio „puni paket“, dobra prezentacija i dobar rezultat za nas. Jako smo sretni zbog toga. Imali smo stvarno odlično prvo poluvrijeme, a i u drugom smo imali kontrolu igre. Oni su samo iz prekida stvorili dvije šanse, uostalom, nemoguće je doći ovdje i baš sve kontrolirati. Imali smo priliku zabiti drugi pogodak, individualno je to također bila naša dobra prezentacija. Inače, uvijek želim donijeti pozitivu u svoje okruženje, dečki to apsolutno zaslužuju i bilo je lako predvidjeti put kojim je ova momčad krenula. I sada sam sretan zbog kluba jer on uvijek stoji iza nas, baš kao i naši navijači. Stoga je ovo sretan dan za mene, izjavio je Federico Coppitelli.

Nastaviti raditi i pobjeđivati

Trener je mogao biti zadovoljan, a izdvojio je još neke stvari koje su ga posebno razveselile ovom prilikom.

Imali smo naše najbolje poluvrijeme do sada, ali opet znam da se izvana čini da se momčad postaje lako. Međutim, prije tri tjedna smo stavili unutra nove igrače i sada pokušavamo učiniti to da s njima najbolje funkcioniramo. Na poziciji „šestice“ nastupili su Mikolčić i Dantas te smo cijelu utakmicu imali kontrolu nad loptom. I Soldo je također odigrao odlično svoju ulogu tako da smo sretni zbog toga i svi dečki zaslužuju čestitke. Nisam bio „prizemljen“ kada smo gubili jer je naš put i tada bio jednostavan za shvatiti. Imamo sada sedam bodova i trebamo nastaviti raditi da bismo i dalje pobjeđivali.