Trener naše momčadi je upozorio da Varaždin jako rijetko prima golove, ali je pun povjerenja u svoje izabranike.

Prošloga je tjedna naša momčad gostovala u Varaždinu, a sada nam Varaždinci dolaze u Osijek. Dakako, nije riječ o istom protivniku, budući da smo u Kupu igrali s Varteksom, dok ćemo ove nedjelje (17,30 sati) ugostiti puno jačeg protivnika koji trenutno zauzima visoko četvrto mjesto na ljestvici SuperSport HNL-a. No, nogometaši Osijeka imaju samo jednu želju – pobjedom nastaviti uspješan niz.

Cijeli smo tjedan radili za ovu utakmicu. Mislim da naši dečki zaslužuju dobru atmosferu koju imamo na treninzima. Spremni smo i želimo imati dobru prezentaciju pred našim navijačima te ostvariti i četvrtu pobjedu u nizu. Sigurno je da će to biti teška utakmica za nas, budući da su oni u svojih 12 posljednjih utakmica čak 11 puta sačuvali mrežu netaknutom! Već sama ta činjenica dovoljno govori o težini zadaće koja nas očekuje u nedjelju. Imaju dobru momčad i kvalitetne pojedince, bit će nam sigurno teško, međutim, želimo zadržati ovu atmosferu koju imamo i nastaviti dobru izvedbu na koju smo konstantno fokusirani. Na pravom smo putu i u dobrom trenutku kako bismo ponovno izgradili naš identitet, poručio je Federico Coppitelli.

Treba imati i kvalitetu i želju za borbom

Trener Osijeka se uzda u kvalitetu, odlučnost i motiv naših igrača. Kaže da bi i ovom prilikom volio da se ponovi ono što je momčad prezentirala u prošlom kolu s Lokosima.

Nakon Lokomotive, na jako teškom terenu, dečki su mi rekli da tamo već dugo Osijek nije pobijedio, a to nam je uspjelo. Znate, nogomet se može gledati na više načina, no na kraju dana sve se opet svodi na kreaciju pravih šansi. Lokomotiva ih je protiv nas imala jako malo: tek jednu u prvom poluvremenu iz dobrog kornera te jedno opasno ubacivanje u drugom dijelu utakmice. Bili smo efektivni u tom prvom poluvremenu, no svidio mi se i momčadski duh kojega smo pokazali u nastavku, kako smo se branili kada je trebalo. U ovoj Ligi moramo imati i kvalitetu i to zajedništvo na terenu, želju za borbom u svakom trenutku.

Što se tiče kadra za utakmicu s Varaždinom, nema nekih nepoznanica…

Mislim da bi Jugović trebao biti spreman, a sigurno će izostati Styopa i Guedes koje bismo željeli imati u momčadi, ali njihov oporavak od ozljeda ne ide tako brzo. Izostat će, dakako, i Hasić zbog tri žuta kartona, no u konkurenciju nam se vraća Ademi.