Šef našeg stručnog stožera pohvalio je svog kolegu i sunarodnjaka na klupi Puljana i ne dvoji da će ogled s Istrom biti vrlo težak.

Utakmicom protiv Istre 1961 u Puli, u petak će naša momčad okončati prvi krug državnog prvenstva, budući da je riječ o dvoboju 9. kola. Kao što je poznato, igra se već ovoga petka s početkom u 18 sati, a Bijelo-plavi su ka Puli krenuli dan ranije, nakon prijepodnevnog treninga. Neki igrači su „roviti“ s ozljedama i vidjet ćemo tko će biti spreman za igru, a tko će eventualno propustiti ovo gostovanje. No, bez obzira na sastav, sigurno će naša momčad nastojati ostvariti još jednu pobjedu protiv tradicionalno neugodnih Puljana.

Bit će to teška, utakmica za nas. Moram pohvaliti svog kolegu Tramezzanija koji je u sedam, osam mjeseci uspio svojoj momčadi dati jaki identitet. Bili su dobri i prošle godine, oni su protivnik s kojim je zahtjevno igrati, pogotovo na njihovom terenu. Stoga znamo da nas čeka vrlo težak posao, no bit ćemo spremni za utakmicu kao što je ova, rekao je Federico Coppitelli.

Puljani su čvrsti i agresivni

Znamo da Istru pod Tramezzanijem krasi žustrina i agresivnost na terenu, stoga treba biti spreman na takav pristup domaćina.

Oni koji će biti u momčadi moraju biti spremni za utakmicu. Činjenica je da oni igraju agresivno, bit će sigurno puno duela na terenu, vjerojatno po kišnom vremenu. Očekuje nas, dakle, prava sportska bitka. Mi smo krenuli s pet utakmica „manje“ u odnosu na ostale, zapravo od susreta sa Slaven Belupom i onoga tjedna kada smo počeli raditi kao ova nova momčad i sada su svi spremni nastaviti rasti. Naravno, tada će našu prezentaciju popratiti i rezultat. Ako je igra dobra, ako pobjeđuješ i jače od sebe, imat ćeš i rezultate. U isto vrijeme, kada ne igraš dobro, neće biti ni rezultata. Znamo da dobro radimo i rastemo, no kao što smo već osjetili na svojoj koži, ovo je sada ta utakmica i taj trenutak gdje mlada momčad kao što je naša mora biti jako dobra. I zbog toga što nam je bitno imati konzistenciju do krajnjeg rezultata.