Stoper naše momčadi kritički se osvrnuo na loše prvo poluvrijeme koje smo imali u Puli.

Nije Osijek izgledao dobro na Aldo Drosini i stoga nije ni rezultat na kraju pozitivan po nas. Istra je zasluženo pobijedila jer je iskoristila svojih puno boljih 45 minuta u kojima je postigla dva pogotka, jednom pogodila i vratnicu te općenito pružila značajno više u odnosu na našu momčad. U nastavku je to izgledalo bolje, ali nedovoljno dobro i učinkovito da bi ishod dvoboja na kraju bio zadovoljavajući za nas.

Prvo su poluvrijeme oni bili mnogo bolji nego mi, izašli su na teren s puno većom energijom. Doduše, dobro smo započeli utakmicu, međutim, nakon dosta rano primljenog gola potpuno smo izgubili taj ritam. Bili smo u nekom šoku, zaista ne znam zašto. Moramo svi, cijela momčad, reagirati bolje i nastaviti biti pozitivni u takvim situacijama. Teško je okrenuti utakmicu kada gubiš 2:0. Bilo bi puno bolje kada bismo već nakon prvog primljenog pogotka mogli reagirati onako, kako smo to učinili u nastavku susreta, tada bi ovaj dvoboj mogao završiti drugačije, istaknuo je stoper Bijelo-plavih Emin Hasić.

Nedostajalo je prave energije

Puljani su u prvom dijelu izgledali puno čvršće i opasnije, suviše su lagano prilazili našim vratima i ubacivali loptu pred Malenicu, a imali smo i peh da je Jelenića lopta dvaput pogađala i završavala u mreži… Bez prave agresivnosti i kreacije, Osijek je u tom razdoblju igre ostao sasvim nedorečen.

Pokazali smo da to imamo, drugo poluvrijeme smo bili žustriji i dobivali smo duele za razliku od onoga što je bilo prije toga. Naravno da je protivniku bilo lakše jer su imali vodstvo od 2:0, malo su se tada i povukli i igrali na kontru. No, skroz je tada bila drukčija naša energija, a dueli se moraju dobivati kakav god da je rezultat. Zato ću ponoviti, da smo to radili od početka utakmice – ne bismo izgubili.

Matković nije ni putovao u Pulu zbog ozljede, a silom prilika utakmicu su već u prvom poluvremenu završili Jelenić i Jakupović.

To su tri važna igrača za nas, no imamo vjeru u svakog pojedinca koji je s nama. I smatram da tko god je na terenu može dati svoj doprinos da bismo se kvalitetno suprotstavili svima. Činjenica je da su nam njih trojica iznimno važna, ali se sada ne možemo na to vaditi. Jednostavno svi skupa moramo u svakom nastupu dati i više od 100 posto od sebe da bi to izgledalo bolje nego danas.