Matković zbog ozljede mora propustiti i utakmice mlade reprezentacije Hrvatske, dok je Omerović pozvan u najbolju vrstu BiH.

Nogometaši Osijeka okupili su se ponovno na Opus Areni, nakon kraćeg odmora kojega su imali po povratku iz Pule, a uslijed reprezentativne stanke. Stručni stožer neće imati idućih dana na raspolaganju igrače koji su u pozvani u razne selekcije. Nail Omerović je naknadno iz mlade vrste Bosne i Hercegovine prebačen u njihovu najbolju reprezentaciju za utakmice Lige nacija, protiv Njemačke i Mađarske, a obje će biti odigrane u Zenici 11. i 14. listopada. Anton Matković ima problema s aduktorom i trbušnim zidom zbog čega ga nije bilo u ogledu s Puljanima i bilo je već tada jasno da će morati propustiti i susrete U-21 reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, protiv Andore i Grčke. Pozivu izbornika Ivice Olića odazvali su se Nikola Čavlina, Marko Soldo i Ivan Cvijanović.

Jelenić i Jakupović brzo u „stroju“

Što se tiče onih prvotimaca koji su na Aldo Drosini zamijenjeni zbog ozljeda, izvjesno je da će Luka Jelenić brzo biti u punom trenažnom procesu jer posljedice sudara s napadačem Puljana Lawalom nisu takve da bi, unatoč bolovima u vratu koje još uvijek pomalo osjeti, duže odmarao. Kada je riječ o Arnelu Jakupoviću, on je i prije puta u Istru osjetio „peckanje“ u zadnjoj loži, no pretpostavlja se da će sve biti u redu, tek možda uz poneki propušteni trening. Kapetan Vedran Jugović se i nadalje muči s ahilovom tetivom i vjerujemo da neće doći u situaciju da bi prisilno morao izostati iz momčadi. Inače, Bijelo-plavi će u petak odigrati zatvorenu prijateljsku utakmicu protiv mađarskog drugoligaša Kozarmislenyja, najvjerojatnije na pomoćnom terenu u kampu Opus Arene.